Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çağrı Merkezinde Bekletilirken Yapılan Graffitiler

Çağrı Merkezinde Bekletilirken Yapılan Graffitiler

Reclame Aqui’nin hazırladığı kampanyada, insanların bir işlem için saatlerce bekletildiği çağrı merkezlerine, müşterilerin zamanlarının ne kadar değerli olduğu hatırlatılıyor.

Herhangi bir sözleşme iptali için çağrı merkezinde kendini tekrar eden bir müzik eşliğinde dakikalarca beklemeyenimiz yoktur. Ancak Brezilya’da bu durum insanların sabırlarını zorlayacak safhaya gelmiş, değil dakikalar, saatler, günler söz konusu olmuş.

Brezilyalı tüketici hakları savunucusu bir şikayet sitesi olan Reclame Aqui, en çok şikayet alan internet, kablolu televizyon ve telefon şirketlerine, müşterilerinin zamanlarının ne kadar değerli olduğunu hatırlatacak bir kampanya hazırlamış: “The Art of Waiting” (Bekleme sanatı)

Grey Breziya’nın hazırladığı kampanya için ünlü graffiti sanatçısı Vermelho ile iş birliği yapılmış. Vermelho, bu şirketlerin çağrı merkezlerini arıyor, telefonda kontratlarını iptal ettirmeye çalışıyor. Dakikalar, hatta saatler süren işlemler sırasında, tam da bu şirketlerin merkez binalarının karşılarındaki duvarlara birbirinden güzel graffitiler yapıyor. Telefondaki işlem o kadar uzun sürüyor ki, bittiğinde Vermelho duvarda çoktaaan harikalar yaratmış oluyor.

Sosyal medyada da büyük destek gören kampanya sonunda Reclame Aqui yetkililerin dikkatini soruna çekmeyi başarmış. Brezilyalılar artık günlerini telefon başında çağrı merkezlerinde bekletilerek heba etmiyorlar.

Vermelho graffitilerin yanına not düşmeyi de unutmuyor: “Bu resim, kablolu televizyon kontratını iptal ettirmeye çalışırken çizilmiştir.” :

Künye:

Reklam Ajansı: Grey Brezilya
Üst Yaratıcı Yönetici: Rodrigo Jatene
Yaratıcı Yönetmen: Federico Russi
Yaratıcı Ekip: Eduardo Nose, Lucas Heck
Yazar: Federico Russi
Medya: Davi Monteiro
Yönetmenler: Diego Biazzon, Matheus Ruas
Yapımcı: Tiago Schenk
Post Prodüksiyon: Produtora Studio Fly
Yapım: Produtora Studio Fly
Ses Yapım: Technologica Áudio Online
Yapımcı: Andre Ditti
Ses Mühendisi: Lucas Benetti
Ses Tasarım: Lucas Benetti

Görsel; Youtube