Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Büyükler İçin Tasarlanan Anatomik Balon Oyuncaklar

Büyükler İçin Tasarlanan Anatomik Balon Oyuncaklar

İllüstratör Jason Freeny, yetişkinler için ilk bakışta fetüsü andıran, anatomik balon oyuncaklar tasarladı.

Jason Freeny tarafından tasarlanan hayvan figüründeki bu balonlar çocukluğunuzu hatırlatmış olabilir ancak küçük bir farkla: Freeny’nin balon oyuncakları, fazlasıyla gerçekçi anatomik detaylar içeriyor.

Çocukken birbirine eklenerek köpek biçimi verilen rengarenk balonlar, banyo yaparken yanınızdan ayıramadığınız sevimli ördek ve en sevdiğiniz şekerlemenin minik ayıcığı Freeny’nin çalışmalarında oyuncak olmaktan bir parça uzaklaşıyor ve fen derslerinde laboratuvarın başköşesinde asılı duran, öğrencilere iskelet yapısı hakkında bilgiler veren maketi anımsatıyor. Oyuncaklarda, çocukları ürkütebilecek detaylı anatomik çizimler ön plana çıkıyor.

Amerikalı sanatçı, üniversitede endüstriyel tasarım okumuş ve bu yılların bir kısmını çalışkanlığı sayesinde alınmayı başardığı MTV için çalışarak ve dijital illüstrasyonlar çizerek geçirmiş. Üniversitedeyken çalışkan bir öğrenci profili çizen Freeny, mezun olduktan sonra profesyonel kariyerine oyuncak tasarımcısı olarak başlamış. Balon, hayvan figürü ve gerçeklik temalarını ustalıkla harmanlayan Freeny’nin bu çalışmasının seri üretim aşamasına ulaşması neredeyse 10 yıl sürmüş.

Çocukluğunuzun favori ayı figürü ve köpek biçimindeki balonunun anatomik özellikli uyarlamasına Amazon üzerinden sahip olabilirsiniz.

Görsel: Instagram