Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
87. Oscar Ödüllerine Kısa Animasyon Dalında Aday Olan Filmler

87. Oscar Ödüllerine Kısa Animasyon Dalında Aday Olan Filmler

Kısa Film - Animasyon dalında yer alan yapımlar.

Akademi Ödülleri sinema ve popüler kültür gündemine birçok magazinel haber bırakarak geçtiğimiz hafta sonu düzenlendi. Eğlenceli açılış şovu ve ana akımda yarışan büyük yapımlar köşelerine çekildi. Ölçek bazında daha küçük çaplı ödüllerden Kısa Film – Animasyon ödülü için de büyük çekişme yaşandı.

Ödülü alan film, Disney’in elinden çıktı. Aday olan filmler arasındaysa Kickstarter ile fonlanan The Bigger Picture’dan Pixar ve Tonko House ortak yapımı The Dam Keeper’a kadar çeşitli adaylar bulunuyor.

Feast

Bir köpekle insanın dostluğunu ve paylaşılan lokmaları anlatan film, bir süre sonra köpek için ziyafete dönüşüyor. 6 dakikalık Feast’in çekim ve yapım aşamalarını buradan izleyebilirsiniz.

Disney yapımı bu filmi, uzun metrajda ödül alan Big Hero 6 ile birlikte yayınlanacak. Ancak bunun dışında doğrudan izlemek isterseniz Amazon, Google Play, iTunes, and YouTube on Demand servisleri üzerinden kiralayabilir veya satın alabilirsiniz.

The Bigger Picture

Kickstarter ile fonlanan bu film, insan boyutlarında çekilen stop motion bir animasyon yapımı. İki kardeşin, yaşlanmakta olan anneleriyle olan anneleriyle olan ilişkisini konu alıyor.

Genelde kullanılan küçük modellerle çalışma prensibini terk ederek insan boyutlarında karakterler yaratarak hikayelerini onlarla anlatmak tercih edilmiş. Böylece film farklı bir dokuya kavuşarak seyircilere iletilmiş.

Yapım aşamasını anlatan videoyu da buradan izleyebilirsiniz.

The Dam Keeper

Sıcak ve küçük bir kasabada yaşayan bir domuzun önemli bir görevi vardır. Fakat sosyal hayatında da sürekli olarak itilip kakılıyor ve kabadayılık taslanıyordur. Domuz, tilki ile tanıştıktan sonra hayatı ve dünyası değişir.

18 dakikalık The Dam Keeper’ın kamera arkası görüntülerini buradan, tamamını ise iTunes üzerinden izleyebilirsiniz.

Me and My Moulton

Üç kardeşin en küçüğünün gözünden anlatılan filmde normal aile yapısına sahip olmayıp bunu arzulayan çocuklar konu alınıyor. Babası mimar olduğu için evlerinin tasarımı bir çağdaş sanat eseri gibi düzenlenmiş. Fakat çocukların ise tek istediği bisiklet sahibi olmak.

Filmin yapımcısı Torill Kove, 2006 yılında The Danish Poet isimli filmiyle Akademi Ödülünü kazanmıştı. O filmi buradan izleyebilirsiniz. Kove ile Me and My Moulton hakkında yapılan röportajı buradan izleyebilir, National Film Board üzerinde de satın alabilirsiniz.

A Single Life

Bir gün plağından müzik dinlerken pizza yiyen bir kadın, plak ile hayatının bağlı olduğu ve zamanda yolculuk yapabildiğini fark ederi. Ve böylece kendi hayatı üzerinde seyahat çıkar.

Filmi iTunes üzerinden satın alabilir, Happy Camper tarafından seslendirilen A Single Life isimli parçayı da buradan dinleyebilirsiniz.

Görsel; Feast