Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Bu Bisiklette MS Var!

​Bu Bisiklette MS Var!

“This Bike Has MS” isimli kampanyada, Multipl Skleroz hastalarının ne yaşadığını en kolay yoldan anlatabilmek için bir bisikleti tadilata sokuyorlar.

Bu bisikletin vitesi öngörülemez, ana iskeleti dengesiz, frenleri gevşek, jantları eğri… Bisiklet seyir halindeyken vücudun bir parçası haline geliyor, hatta bir uzvuna dönüşüyor. Multipl Skleroz hastalığı da vücudun savunma sisteminin merkezi sinir sistemine saldırısıyla benzer sorunların var olduğu algısı yaratıyor. Grey Avustralya’nın bu bağlantıdan hareketle Avustralya MS Vakfı için hazırladığı kampanya, Mart ayında gerçekleşecek olan MS Melbourne Cycle öncesinde bir merkezi sinir sistemi rahatsızlığı olan multipl skleroz ile ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Kampanya için hazırlanan bisikletin diğer bisikletlerden herhangi bir farkı varmış gibi görünmüyor. Tekerlekleri, tutacakları, zincirleri her şeyi yerli yerinde ve güzel görünüyor. Ancak gerçekler hiç de öyle değil. Tıpkı MS hastalarının vücutları gibi, kullanmaya kalkınca ne kadar zor olduğu anlaşılıyor.

Carol Cooke’un bisiklet yapım uzmanı bir ekip ve MS rahatsızlığı olan bir grup insanla birlikte tasarladığı bu bisiklet, insanlara MS’i ve MS’le yaşamanın nasıl bir şey olduğunu anlatmayı hedefliyor.

Görsel; Youtube