Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Brükselliye Sorun: Brüksel Seyahat Etmek İçin Güvenilir mi?

Brükselliye Sorun: Brüksel Seyahat Etmek İçin Güvenilir mi?

One Show Interactive kategorisinde ödülün sahibi, terör endişesi taşıyan insanların Brüksel’i internet üstünden arayıp rastgele kişilere sorular sorduğu Call Brussels kampanyası oldu.

Amerika’nın en prestijli reklam ödülleri One Show‘la aynı isme sahip kategoride spor malzemeleri perakendecisi REI, düzenlediği benzersiz açık hava kampanyasıyla ödülü kucaklamıştı. One Show Interactive kategorisinin Golden Pencil kazananı ise Brüksel Turizm Bakanlığı ve Air Brussels‘ın ortak çalışması “Call Brussels” oldu.

Aslında Call Brussels, Brüksel’de 22 Mart 2016’da havalimanında ve metro istasyonunda gerçekleşen bombalı saldırıların 2 ay öncesinde hazırlandı ve o zamandan beri herkese açık yaklaşımını sürdürmeye devam eden ve toleransını yitirmeyen Brüksel’de terörizme karşı bir sembol haline geldi.

İnteraktif kampanya için, Mont des Arts ve Sint-Jans Molenbeek’e 2 telefon kulübesi yereleştirildi. Brüksel’in son günlerde nasıl olduğunu merak edenler, internet sitesine yerleştirilen ücretsiz “Hemen Ara” butonları sayesinde telefon kulübelerinin bulunduğu 2 bölgeden birini seçerek telefon ahizesini kaldıran ilk Brükselliyle konuşmaya başladı.

Kampanya, terör saldırılarının ardından medyada savaş alanına döndüğü ve terör saldırılarıyla bağlantılı olduğu ileri sürülen Brüksel hakkındaki asılsız iddiaları çürütmek amacıyla hazırlandı. İnsanlar, Brüksel’in güvenli olduğunu ilk ağızdan, samimi bir şekilde öğrenme fırsatı buldu.

Telefon klübelerine, başka bir terör saldırısı kurbanı olan Fransa gibi ülkelerden Brüksel’in güvenli olup olmadığına dair telefonlar geldi. Gelen telefonları büyük bir içtenlikle cevaplayan Brükselliler, insanların içindeki şüpheleri gidermeye çalıştı.

Call Brussels ile; Fransa, Hollanda, Almanya, Birleşik Krallık, İtalya, İspanya ve Brüksel arasındaki durma noktasına gelen turizm ilişkilerini canlandırmak hedeflendi. Yalnızca 5 gün içinde, 154 ülkeden 12.688 arama geldi. 9 milyon sosyal medya etkileşimi elde eden kampanya, medyanın da yoğun ilgisiyle karşılaştı.

İsveç de kendine ait bir telefon numarası hazırlayarak turistlerle yerellerin ülkeye gelmeden önce iletişim kurabileceği farklı bir yöntem geliştirmişti.

Künye:

Müşteri: Brüksel Turizm Bakanlığı
Başlık: “Call Brussels”
Ajans: Air Brussels
Üst Yaratıcı Yönetmen: Eric Hollander
Yaratıcı Yönetmenler: Dieter de Ridder, Joeri Van Den Broeck
Yaratıcılar: Julien Scouze Riviezzo, Sébastien Stronghead Verliefde
Dijital Üretim Başkanı: Greg Pin
Dijital Proje Müdürü: Maxime Van Santen
Hesap Yöneticisi: Daphné De le Vingne
Tasarımcı: Maxime Douillet
Prodüktör: Bérengère Lurquin
Basın İlişkileri: Whyte – Eveline De Ridder, Arianne Goossens, Wim Lefebure
Medya: Christine Jean / Initiative Belgiu
Web Tasarım: Globule Bleu
Mühendislik: Teken & Maak
Telefon Sistemi: Aircall

Görsel: YouTube