Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Britanya’nın Soğuk Sularında Nefes Testi

Britanya’nın Soğuk Sularında Nefes Testi

RNLI için hazırlanan kampanya, İrlanda ve Britanya’nın soğuk sularının tehlikelerine karşı insanları bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Leo Burnett Change Londra’nın RNLI için hazırladığı kampanya filminde soğuk İrlanda sularında boğulan bir kişiyi izliyoruz. Dış ses, boğulan kişi suyun yüzeyine çıkıp nefes alıp, tekrar sulara gömüldüğü sırada izleyiciyi de nefes alıp, tutma testine tabi tutuyor.

İzleyici testi kolayca geçtiğini zannediyor, ta ki dış sesin yeniden devreye girip, normal şartlarda karada bir insanın ortalama 45 saniye kadar nefesini tutabilirken Britanya denizleri gibi soğuk, nefes kesen denizler için bu sürenin 10 saniyeye kadar düştüğünü söyleyene kadar.

Respect The Water” (Suya Saygı Göster) isimli kampanya için hazırlanan bir dakikalık videoda, her yıl 200’den fazla insanın bu sularda soğuktan girdikleri şok sebebiyle nefes alamayıp öldükleri hatırlatılarak, İrlanda ve Britanya kıyılarının öngörülemeyen tehlikeli doğası ile ilgili insanlar uyarılıyor ve bilinçli olmaya çağırılıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=PNSgmCT_SFY

Künye:

Ajans: Leo Burnett Change, London, UK
Üst Yaratıcı Yönetmen: Beri Cheetham
Yaratıcılar: Ben Newman, Blake Waters, Milo Williams
Ajans Yapımcısı: Jennifer Fewster
Yapım Şirketi: Blink
Yönetmen: Tomas Mankovsky
Yapımcı: Sam Levene
Baş Yapımcı: James Bland
Editör: Max Windows
Post Prodüksiyon: The Electric Collective
Ses: Sam Robson / 750

Görsel; Youtube