Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Brezilya’daki Her Irkçı Tweet, Sahibinin Kapısının Önüne Açıkhava Panosu Olarak Dönüyor

Brezilya’daki Her Irkçı Tweet, Sahibinin Kapısının Önüne Açıkhava Panosu Olarak Dönüyor

Brezilyalı ırkçılık karşıtı bir grup, ırkçı tweet atan kişileri buluyor ve attıkları bu tweet’leri evlerine en yakın açıkhava panosunda ifşa ediyor.

Brezilyalı ırkçılık karşıtı Criola isimli grup, Facebook ve Twitter üzerinden atılan ırkçı mesaj ve tweet’lerin sahiplerinin peşine düştü.

Hava durumu sunucusu Maria Julia Coutinho’nun sosyal medya üzerinden maruz kaldığı ırkçı mesajlardan sonra böyle bir kampanya başlatmaya karar veren grup, ırkçı mesaj veya Tweet atanların konumunu, sosyal medya kanallarının yer bildirim özelliğinden faydalanarak buluyor ve bu kişilerin ırkçı ağızla yazdıkları mesaj ve tweet’leri evlerine en yakın açıkhava panolarından birine yapıştırıveriyor. Grup gene insaflı davranıp tweet sahibinin adını ve fotoğrafını bulanıklaştırmış. Panoya asılan her tweet’in altında ise şöyle yazıyor: “Sanal Irkçılık, Gerçek Sonuçlar.

Kampanyanın amacı; sanal ırkçılığı gerçek hayatta aşağılayarak, insanların nefret söylemini yaymasını engellemek. Burada esas nokta tabii ki insanları utandırmak değil, tweet’leri yayınlayanların kimlikleri gizli tutuluyor, esas nokta yükselen ırkçılığa dikkat çekip, bir tartışmanın başlamasına vesile olmak.

Videoda açıkhava panolarını gören insanların tepkileri de yer alıyor:

Onca farklı ırkın bir arada yaşadığı Brezilya’da siyahlara ırkçılık yapılacağı aklımın ucuna dahi gelmezdi. Irkçı tweet’lerin böylesine etkili bir kampanyaya dönüşüp, sahibinin kapısının önünde bitmesi fikri muhteşem.

Görsel; racismovirtual