Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW’den Hiçbir Şekilde Devrilmeyen Geleceğin Motoru: BMW Motorrad VISION NEXT 100

BMW’den Hiçbir Şekilde Devrilmeyen Geleceğin Motoru: BMW Motorrad VISION NEXT 100

BMW Grubu'nun 100. yılı nedeniyle tasarladığı geleceğin konsept araçları arasına BMW Motorrad'i de ekledi.

BMW Grubu, 100 yılı nedeniyle günümüz teknoloji seviyesinin sınırlarında gezerek konsept tasarımlar üretmeye devam ediyor. Geleceğin araçlarını tasarlayan The Next 100 Years kapsamında grubun son aracı BMW Motorrad Vision Next 100 oldu.

BMW Grubu’nun daha önce grup içinde yer alan dört markasının üçü için de konsept tasarımlarını tanıtmıştı. BMW Vision Next 100 ve MINI Vision Next 100‘e ek olarak Rolls Royce için hazırlanan konsept araç da bulunuyor.

BMW Motorrad, sadece motosiklet donanımını veya deneyimini iyileştirmekle kalmayıp yeni teknolojiler de sunarak ilham verdi. 11 Ekim’de Los Angeles’da düzenlediği lansmanla tanıttığı VISION NEXT 100, motosiklet kullanmanın özünü ele alarak geleceğin sürüş deneyimiyle buluşturuyor.

Kendi kendine dengede kalması aracın sahip olduğu en önemli özelliklerden birisi. Kimi durumlarda aktif destek sistemi devreye girerek hem seyir halinde hem de sabitken araç, iki tekerleği üzerinde herhangi bir destek almaadan durabiliyor. Tek parça olarak tasarlanmış dış aksamı ise aracın bütünsel görünümünü ve kimliğini özgünleştiriyor.

BMW Motorrad’in gelecek vizyonu sadece bir araçtan ve onun teknolojik donanımından oluşmuyor. Geliştirilen vizör, sürüş sırasında gerekli bilginin gerektiği anda gösterilmesini sağlayarak bir veri gözlüğüne dönüşüyor. Aynı vizyonla hazırlanan kıyafet ise sürücüyü hava koşullarından koruyup sürücünün hareketine göre esneyebiliyor. Ve bu sırada sürücünün ihtiyaç duyduğu anlarda ayaklarına ve ellerine titreşimler göndererek tetikte kalmasını sağlıyor.

BMW’nin 1923’de ürettiği modeli R32’den ilham alarak üretilen Vision Next 100, geçmişten gelen yadigarlara sahip çıkarak geleceği şekillendiriyor. BMW’nin Boksör tipi motoruna sahip olan araç adeta motosiklet dünyasının geleceğine kısa bir bakış atıp büyülenmemiz için tasarlanmış.

Görsel: BMW Motorrad