Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Blind Cap: Görme Engelli Yüzücüler İçin Akıllı Bone

Blind Cap: Görme Engelli Yüzücüler İçin Akıllı Bone

Samsung, Paralimpik Oyunlar’da yüzme dalında rekabet eden görme engelli yüzücülerin havuzdaki dönüşlerini kolaylaştıran mobil bağlantılı bir bone geliştirdi.

Cheil İspanya ve Samsung, İspanyol Paralimpik Komitesi’nin de desteğiyle birlikte “Blind Cap” adındaki yüzücü bonesini geliştirdi. Son teknolojiyle donatılan bone, görme engelli yüzücülere çizginin sonuna geldiklerini ve geri dönmeleri gerektiğini bildiriyor. Bonede bulunan titreşimli sensörler ve Bluetooth teknolojisi, yüzücüyü tam zamanında uyararak dönmesini sağlıyor.

Samsung Gear S2 akıllı saatle senkronize çalışan Blind Cap, her hangi bir Android tabanlı akıllı telefonla Bluetooth üzerinden bağlantı kurabiliyor. Blind Cap’le uyumlu çalışan ve aynı adı taşıyan uygulama Google Play Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Görme engelliler arasında düzenlenen yüzme yarışları, 1960 yılında Paralimpik bir spor dalı olarak kabul gördü. 56 yıllık sabır dolu bir bekleyiş ve bu alanda elde edilen bir çok başarının ardından Cheil’le bir araya gelen Olimpiyat Oyunları resmi sponsoru Samsung, sporcuların havuzlarda dönmesi gereken anın antrenörleri tarafından değneklerle hatırlatıldığı çağ dışı uygulamayı ortadan kaldırmak için harekete geçti.

Dönüş yapmaları gerektiği zaman yüzücüleri titreşimle uyaran akıllı bone, aynı zamanda sporcular ve antrenörler arasında bağlantı kurmayı kolaylaştırıyor. Bone, bağlı olduğu mobil uygulama sayesinde Bluetooth ile kolayca senkronize oluyor. Antrenör yalnızca telefon ekranından 1 butona bastığında yüzücünün gerekli uyarıyı almasını sağlıyor ve böylece basit bir mekanizmayla birlikte dönüş yapmaları için sporcuların başlarına ya da vücutlarına dokunulması devri kapanıyor.

Güncelleme: 06.03.2017
Blind Cap, SXSW 2017 Interactive Innovation Awards finalistleri arasında yer alıyor.

Künye:

Marka: Samsung
Başlık: “Blind Cap”
Ajans: Cheil Spain
Üst Yaratıcı Yönetmen: Breno Cotta
Sanat Yönetmeni: Ana Del Valle
Metin Yazarı: Mercedes Laso
Hesap Yöneticisi: Sandra Perez
Yönetmen: Juan Santa Cruz
Kullanıcı Deneyimi Tasarımı: Juan Luis Poza
Yapım Şirketi: Espada y Santa Cruz
Yapımcı: Paola Fernandez
Teknoloji Süpervizörü: Miguel Espada
Post Prodüksiyon: David Casas
Ses Tasarım: Ruben Duran
Tipografi: Juan Luis Poza

Görsel: YouTube