Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Björk, Çocuklar İçin Geliştirdiği Eğitim Programına Kickstarter’da Fon Arıyor.

Björk, Çocuklar İçin Geliştirdiği Eğitim Programına Kickstarter’da Fon Arıyor.

Müzik ve bilimi biraraya getiren çocuklar için eğitim programı Biophilia, Android ve Windows 8 uygulamalarına Kickstarter'da fon arıyor.

Hiçbir zaman normal bir iş yapmayan Björk, iki gün önce Kickstarter’da bir proje için fon toplamaya başladı.
Biophilia, Björk’un 2011 sonunda çıkardığı albüm. Biophilia Education ise çocukların müzik ve bilimi birarada anlayabilmesi için geliştirilmiş bir eğitim programı. Her şeyiyle Björk’un ilgilendiği program tamamen gönüllü yapılan bir iş, gelir modeli yok. Biophilia eğitim projesi dünyayı geziyor ve hiç umulmadık kıyılardan köşelerden mesajlar alıyor, en ücra köşelere ulaşmasının yolu da projenin tüm akıllı telefonlarda ve tüm dokunmatik ekranlarda çalışan bir uygulamasının olması.
Biophilia bir çoklumedya projesi, içinde canlı şovlar, her seviyedeki çocuklar için eğitim programları var; çocuklar bu sayede doğa, teknoloji ve müziğin ortak noktası nediri öğrenip, evreni, gezegenleri ve atom yapılarını sorgulayıp keşfediyorlar. Projenin şu an iPhone ve iPad’lerde çalışan bir uygulaması var, fakat dünyanın dört bir yanından yağan mesajlar öğretmenlerin düşük bütçeli okullarda bu eğitim programını çocuklara verebilecek fırsatları olmadığını söylüyor. Uygulamanın hiçbir engeli olmadan her türlü cihazda çalışabilmesi ve mümkün olduğunca tüm dünyadaki çocuklara ulaşabilmesi için Android ve Windows 8 versiyonlarının da geliştirilmesi gerekiyor.
Björk, Kickstarter’da fon toplamaya başlayan projeyi video’da bizzat kendi anlatıyor. Bu projeye inanılmaz ve bağış yapılmaz da neye yapılır? Çok çok etkileyici.