Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bitki Yetiştirmeyi Sağlayan Fanus Lamba

Bitki Yetiştirmeyi Sağlayan Fanus Lamba

Penceresiz, kapalı alanlarda güneş ışığına ve bakıma ihtiyaç olmadan bitki yetiştirmek Mygdal Plant Light sayesinde artık mümkün.

Şehir yaşamında evlerin ve mekanların havasını değiştirecek çiçekler ve bitkiler yetiştirmenin önemi pek çok insan tarafından biliniyor. Ancak, bu bitki ve çiçeklerin verimli bir şekilde yetişip solup gitmemesi için yoğun bir ilgiye ve doğal ışığa ihtiyaç duyuluyor.

Penceresiz, kapalı alanlarda ise bitkilerin yetişmesini sağlayacak doğal ışığı sağlamak imkansız. Bunu düşünerek harekete geçen Studio We Love Eames, özellikle otel ve restoran gibi penceresiz alanlarla birlikte evlerin ışık almayan bodrum katlarında kullanılmak üzere Mygdal Plant Light‘ı tasarladı. Işık üreten Mygdal cam fanusların içine yerleştirilen bitkiler için toprağı havalandırma ve sulama gibi özel bir ilgi gerekmiyor. Bitki ışığı, LED lamba ve güneş ışınları arasındaki fiziksel benzerliği kullanıyor ve böylece bitkiler fotosentez yapabiliyor.

Işıklı cam fanus, tamamen kendi kendine devam eden ve bitkilerin yıllar boyu rahatça büyümesini sağlayacak bir ekosisteme sahip. Mygdal, patent başvurusunda bulunulan yeni bir tür elektrik iletim sistemiyle çalışıyor ve bu sistem elektriği görünmez olarak zemin boyunca aktarmaya yarıyor. Ayrıca bu dekoratif lamba, elektrik üretmek için harici bir güç ünitesine ya da prize ihtiyaç duymuyor. İlk kez Mygdal’da kullanılan teknik inovasyon, daha çok yeşil alan yaratmak için yepyeni fırsatları da beraberinde getiriyor.

Görsel: Behance