Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bisikletçilerin Hayatını Kolaylaştıracak Akıllı Gözlük: Varia Vision

Bisikletçilerin Hayatını Kolaylaştıracak Akıllı Gözlük: Varia Vision

Garmin tarafından geliştirilen Varia Vision, Google Glass gibi bir iskeletle gözlük camında yola ve bisiklete dair veri sergiliyor.

Bisiklet aksesuarları ve araçları, yolculuğun konforunu artırmak üzere geliştiriliyor ve hepsi temelde benzer sorunları çözmeye odaklanıyor. Navigasyon, güvenlik, veri toplama gibi özellikler, her bisiklet kullanıcısının takip ettiği ve elinde tutmak istediği sonuçlar. Fakat geliştirilen tüm bu ürünler bisiklet üzerine monte ediliyor.

Garmin tarafından geliştirilen ve CES 2016’da tanıtılan Varia Vision, bisikletçilerin gidonuna değil gözlüklerine konuk oluyor ve bir anlamda artırılmış gerçeklik deneyimine dönüşüyor. Gözlüğün üzerine takılan Varia Vision, ne kadar iyi olduğunuzu değil çevrenizdeki tehlikeleri denetliyor. Navigasyon, trafik gibi yola dair bilgiler ve akıllı telefonunuzdaki arama, mesaj gibi önemli bildirimleri ekranında sergiliyor.

Google Glass gibi görünen ve kulak yakınındaki kontrol bandıyla kontrol edilen Varia Vision, akıllı gözlük teknolojilerinin de kullanıcı deneyimi olarak belirli kalıplara sahip olduğunu da ortaya koymuş oldu. 2016’nın ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak olan ürünün satış fiyatı da 400 dolar olarak belirlenmiş.

Görsel; Garmin