Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bisikletçiler için Dünyanın En Güvenli Sırt Çantası

Bisikletçiler için Dünyanın En Güvenli Sırt Çantası

Bisikletçilere yönelik geliştirilen Aster sırt çantası, bisiklete entegre uyarı sistemi, sinyal ve fren ikaz ışıklarıyla sürücünün güvenliğini sağlıyor.

Özellikle gece sürüşlerinde bisikletçilerin güvenliğini artırmak için tasarlanan Aster, uyarı ışıkları, bisiklete entegre sistemi, akıllı telefonlarla senkronizasyon özelliği gibi pek çok özellik sunarak, kazaları azaltmayı hedefliyor ve dünyanın en güvenli sırt çantası olduğunu dile getiriyor…

Aster’in birincil amacı hayat kurtarmak. Bisikletçilerin gece trafiğindeki görülmeme sorununu gidermek için geliştirilen uyarı ışıkları oldukça kapsamlı şekilde düşünülmüş. Çantanın üzerindeki arka ışıklar 250 metreden fark edilebiliyor. Çantanın yanlarına yerleştirilmiş profil ışıkları ise bisikletçinin silüetini daha belirgin hale getiriyor. Ön kayışlarda bulunan reflektörler dikiz aynalarındaki görünürlüğü artırıyor. Duraklamayı otomatik olarak algılayan fren ikaz ışıkları ise arkadan gelenlere durmak üzere olduğunuz bilgisini vererek arkadan çarpmaları önlüyor. Aynı şekilde gidona yerleştirilen Sidekick isimli bir Bluetooth cihaz yardımıyla Aster, sağ ve sola dönüşlerde sinyal vererek etraftaki motorlu taşıtların buna göre davranmasına yardımcı oluyor.


Aster, gidona yerleştirilen Sidekick isimli kontrol cihazı ve Lumos Aster Uygulaması ile görünürlük dışında başka özellikler de sunabiliyor. Aster, Sidekick ve Lumos birbirleriyle Bluetooth üzerinden konuşabiliyorlar. Uygulama üzerinden Aster’in ışık ayarları düzenlenebiliyor, pil azalınca uyarı verilebiliyor ve hırsızlığa karşı koruma önlemleri devreye alınabiliyor. Örneğin, Lumos kullanarak Sidekick’i kilitleyebiliyor, böylece bisiklet kilitinizin üzerine bir kat daha güvenlik önlemi almış oluyorsunuz. Bu sistem devredeyken bisikletiniz 5 saniyeden daha uzun süre hareket ettirilirse alarm çalmaya başlıyor.

Mavi ve siyah olmak üzere iki renk seçeneği sunan Aster, şık bir tasarıma sahip. Ancak, şıklığın ötesinde işlevsel özellikleri var. Bisikletçilerin ihtiyaçlarına yönelik özel çözümler sunuyor: Su matarasının yerleştirilebileceği bir bölüm, koku geçirmeyen, ayakkabı cebi, en çok kullandığınız eşyalara kolay ulaşım sağlayan göz, kask takmak için klips, su geçirmez kumaş ve fermuarlar ve acil durumda ulaşılacak numaralar için etiket gibi. 18 veya 24 litrelik kapasitesiyle dizüstü bilgisayarınız dahil pek çok ihtiyacınızı saklayabilen Aster’in bir diğer özelliği de tamamen açılabilmesi. Bu sayede çanta hazırlamayı kolaylaştırıyor.

USB ile şarj edilebilen pili ile Aster 10-15 saat çalışabiliyor. Bu çok işlevli çanta Indiegogo‘da kendine destek arıyor. (Bisiklete binmeyi bilsem şu dakika sipariş etmiştim, o kadar ikna oldum!)

Görsel: Indiegogo, YouTube