Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
CANAL’ın Mutfağına Yolculuk: Bir Tutam Kahraman, Bir Bardak Futbolcu

CANAL’ın Mutfağına Yolculuk: Bir Tutam Kahraman, Bir Bardak Futbolcu

Fransız TV kanalı CANAL için BETC Paris tarafından hazırlanan reklam filmi, mutfak ve televizyon arasında kurduğu paralelliği zengin görsel efektlerle anlatılıyor.

Bu Kasım ayında Fransız televizyon kanalları CANAL+ and CANALSAT birleşip tek bir kanala dönüştü: CANAL. Bu gelişme de kanalın uzun yıllardır birlikte çalıştığı BETC Paris reklam ajansı ile yarattıkları büyük bütçeli bir reklam filmi ile duyuruldu.

“Mutfak” ismini taşıyan 60 saniyelik reklam filmi; isminden de anlaşılacağı üzere, mutfak benzetmesi üzerinden ilerliyor. Tıpkı yemek yaparken olduğu gibi iyi bir televizyon deneyimi için de iyi malzeme büyük önem taşıyor. Tabii yemeğin aksine televizyonculukta malzemeler diziler, programlar ve filmlerden oluşuyor. Dolayısıyla, bu reklam filminde mutfakta futbol oyuncuları, çizgi karakterler, birbirini kovalayan arabalar, dinozorlar, kahramanlar, muhteşem manzaralar ve orta çağ karakterleri “pişirilmeyi” bekliyor, etkileyici görsel efektler eşliğinde yoğun bir trafik içinde çalışan bir mutfakta izleyiciler için hazırlanıyor. Kahramanlar buzluktan çıkarılıyor, polis arabası rendeleniyor, dinozor yumurtaları kırılıyor, futbol oyuncuları çorbaya katılıyor, taze çizgi film karakterleri seçiliyor, dilimleniyor, soteleniyor. Bunlar gibi pek çok ayrıntı filmin görsel dünyasını zenginleştirmekle kalmıyor, filmi tekrar tekrar seyredilir kılıyor zira tek seyredişte tüm detayları yakalamak oldukça zor. Üstelik, filmde hangi “malzemenin” hangi TV programına ya da kişiye gönderme yaptığını tahmin etmeye çalışmak da işe ayrı bir eğlence katıyor.

Partizan yapım şirketi tarafından prodüksiyonu yapılan filmin yönetmeni, 2003 yılında meşhur Honda Cog filmini de çeken tanınmış Fransız yönetmen Antoine Bardou-Jacquet. Film ilk defa geçtiğimiz pazar günü Fransız TV kanallarında yayına girmiş.

Künye:
Reklamveren: CANAL
Marka Sorumlusu: Guillaume Boutin, Audrey Brugere, Jordane de Villaret, Eugenie Rodrigues
Reklam Ajansı: BETC
Müşteri İlişkileri: Bertille Toledano, Guillaume Espinet, Mathilde Lançon, Elsa Magadoux, Sophie Gustinelli, Marie Chapuis
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Stephane Xiberras
Yaratıcı Yönetmen: Jean-Christophe Royer, Eric Astorgue
Stratejik Planlama: Guillaume Martin
Trafik: Elodie Diana
Görüntü Yönetmeni: Damien Marisot
TV Yapım: Isabelle Menard
Yapım: Partizan
Müzik Yaratıcı Yönetmeni: Christophe Caurret
Yönetmen: Antoine Bardou-Jacquet
Ses Yapım: Schmooze
Görsel Efekt: Unit Image
Post Prodüksiyon: Royal Post

Görsel: YouTube