Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Toplu Taşıma Kartı Olarak Yüzük

Bir Toplu Taşıma Kartı Olarak Yüzük

Ring Theory'nin geliştirdiği Susame Ring isimli yüzükler toplu taşımaya binerken kart, güvenlikten geçerken kimlik aramaya son veriyor.

Singapur Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi’nden iki ortak kurucu ile birlikte MIT mezunu Chris Benson’ın toplu taşıma araçlarına binmeden önce çanta içinde para veya kart arama derdine son verecek bir teknoloji geliştirmiş; üstelik giyilebilir teknoloji.

Sesame Ring adını verdikleri yüzükler RFID çipler taşıyor ve metro, tren, otobüs gibi toplu taşıma araçlarında anında okutabilmenizi sağlıyor. Yüzükler aynı zamanda 3 boyutlu baskı teknolojisiyle üretilmiş. Daha önceleri ekip, anahtarlık, bilezik, iPhone kılıfı da denemiş fakat yüzüğün en iyi çözüm olduğuna karar vermiş.

3lünün ilk test ettiği şey kendi üniversitelerine yeni giriş yapan öğrencilerin öğrenci kimliklerini bu yüzüklerle eşleştirip değiştirmek olmuş ve bu onları yepyeni bir yola sürüklemiş. Ring Theory isimli şirketi kuran gençler Kickstarter’da bir de kampanya başlatmışlar.

Benson bu fikrin üniversite kampüsü, ofis, plaza gibi kimlik okutarak girilen her yer için ideal olduğunu düşünüyor. Hatta bisiklet kiralama gibi sistemlerde bile. Yakın gelecekte tek yüzükte birden fazla kimlik bilgisi bulundurmak da geliştirecekleri özellik. Belki de birgün cüzdanımızın kendisi olacaklar. Giyilebilir teknolojiden korkulur!