Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Tişört Satın Alarak Afrika’daki Bir Çocuğun Okula Gitmesini Sağlayın

Bir Tişört Satın Alarak Afrika’daki Bir Çocuğun Okula Gitmesini Sağlayın

UNIFORM tişörtler, Liberya'lı anneler tarafından üretiliyor ve satılan her tişört çocuklarına okul önlüğü olarak geri dönüyor.

Afrika merkezli üretim yapan ve adil ticaret sertifikalı Liberty & Justice isimli giyim markası, yeni ürünü UNIFORM tişörtlerle üretimin her noktasında değer yaratan bir kampanyaya imza atıyor. Bir tişörte bir çocuk sistemiyle kurulan modelde alınan her tişörtle birlikte Liberya‘daki bir çocuk okul önlüğü sahibi oluyor.

%63 liyosel, %30 naylon ve %7 ipek kullanılarak hazırlanan tişörtler dünyanın en yumuşak tişörtü iddiasına sahip. Aynı zamanda Her beden ve vücut yapısına uyan tişörtler beyaz, siyah ve gri renklerle sadeliğin gücünü de bünyesinde barındırıyor. UNIFORM tişörtler Kickstarter üzerinden başlatılan kampanya sayesinde geniş kitlelere ulaşmayı başardı. 48 Dolar’dan başlayana fiyatlarla tişört, gömlek ve kolsuz tişört gibi farklı modelleri de bulunuyor.

Bir UNIFORM tişört satın alındığında doğrudan üç aktörü etkiliyor. Siz, dünyanın en yumuşak tişörtüne sahip oluyorsunuz; tişörtünüzün üretiminde rol alan Liberyalı kadınlar istihdam ediliyor ve bir Liberya’lı çocuğun da okul önlüğüne kavuşup eğitim imkanına sahip oluyor. Çocukların okul önlüğüne kavuşması ise okula devam etmelerini %62 oranında arttırıyor, sınav sonuçlarındaki ve derslerdeki başarılarını yükseltiyor ve genç yaşta hamilelik oranını düşürüyor.

Bu tip bire bir yardım modelini kullanarak TOMS da çeşitli kampanyalar yürütüyor. Alınan her TOMS ayakkabıyla birlikte ihtiyaç sahibi bir kişiye de ayakkabı hediye ediliyor. TOMS, bu modelini çeşitlendirerek SXSW 2014’ten bu yana satın alınan her kahveyle birlikte içme suyu yardımı yapıyor. Ayakkabısız Bir Gün kampanyasında ise Instagram’da paylaşılan her çıplak ayak fotoğrafı için ihtiyaç sahiplerine birer ayakkabı bağışlamıştı.

Görsel; Liberty & Justice, UNIFORM, Kickstarter