Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Şapeli Uçsuz Bucaksız Evrene Dönüştüren Projeksiyon Gösterisi

Bir Şapeli Uçsuz Bucaksız Evrene Dönüştüren Projeksiyon Gösterisi

Miguel Chevalier, Cambridge Üniversitesi’ndeki şapelde yaptığı projeksiyon gösterisinde şapelin içini uçsuz bucaksız bir evrene dönüştürdü.

Meksika doğumlu olan ve Paris’te yaşamını sürdüren dijital projeksiyon sanatçısı Miguel Chevalier; Cambridge Üniversitesi’nde düzenlenen, üniversiteye kaynak yaratmak için düzenlenen “Dear World… Yours, Cambridge” organizasyonunda, konuşmaların etkisini yükseğe çekecek bir projeksiyon gösterisi yaptı.

King’s College Şapeli gibi gotik mimarinin insan üzerindeki güçlü etkisinin en net hissedildiği bir mekanda gerçekleşen gösteri; mekanın güçlendirici etkisiyle birleşince işlevinin dışında başlı başına bir sanat eseri statüsü kazanmış.

Şapelin yüksek duvarlarında ilk olarak üniversitenin faaliyet gösterdiği; nörolojik bilimler, biyoloji, edebiyat, sağlık, biyoteknoloji gibi alanlara göndermesi olan etkileyici desen ve görsellerden oluşan bir projeksiyon gösterisi gerçekleştirildi ve bu sırada sahneye bu dallarla ilgili, aralarında Sir Ian McKellen, Profesör Chistopher Dobson, Profesör Carol Brayne gibi üniversiteyle özdeşleşmiş, alanlarının duayeni figürler çıkıp “Sevgili Dünya” diye başlayıp “Yours Cambridge” diye sonlanan konuşmalarını yaptılar.

Son olarak izleyicilere sürpriz olarak sahneye çıkan Stephen Hawking konuşurken, bilim adamının kara deliklerle ilgili araştırmalarına gönderme yapan nefes kesici bir projeksiyon gösterisi başladı ve şapelin tüm duvarları uçsuz bucaksız, yıldızlarla dolu bir evrene dönüştü.

Görsel; miguelchevalier