Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Bir Kültürel Miras Projesi: İstanbul Zanaatkarları

​Bir Kültürel Miras Projesi: İstanbul Zanaatkarları

Rezzan Hasoğlu’nun gerçekleştirdiği proje, İstanbul zanaatkarlarını belgeleyip sınıflandırırken, hikayeleriyle de ölümsüzleştiriyor.

Rezzan Hasoğlu’nun hayata geçirdiği web sitesi “İstanbul Zanaatkarları”; unutulmaya yüz tutan zanaatkarlara, çalışma alanlarına ve hünerlerine derin ve hikayelerle dolu bir pencere açıp, bizlerle tanıştırarak onları ölümsüz kılıyor.

Hasoğlu’nun projesi, bir sonraki nesile aktarılamamış zanaatleri yaşatmayı, zanaatkarların değerli deneyim, bilgi ve becerilerini koruyup, yaşatmayı ve ilgililerine somut bir kaynak olmayı umuyor.

Araştırması devam eden projede web sitesine yeni zanaatkarlar eklenmeye devam ediyor.

Daha önce “Craft In İstanbul” isimli bir başka projeden bahsetmiştik. Proje, İstanbul’daki zanaatkarları bir harita üzerinde topluyor, iletişim bilgileri ve uzmanlık alanları hakkında da bilgi veriyordu.

2011 yılında Anadolu Sigorta’nın hazırladığı duygu dolu sosyal sorumluluk kampanyası “Bir Usta Bin Usta” ise, zanaat ustalarını birikimlerini aktarabilecekleri çıraklarla buluşturarak, kaybolmakta olan geleneksel sanatların ve değerlerin yeniden hayat bulmasını amaçlıyordu.

Görseller; istanbulzanaatkarlari, rezzanhasoglu