Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’dan Karton Sanal Gerçeklik Gözlüğü: Cardboard

Google’dan Karton Sanal Gerçeklik Gözlüğü: Cardboard

Google I/O Conference'dan geriye kalan bir başka girişim de Cardboard oldu.

Google I/O Conference boyunca tanıtılan girişimler arasında kimileri tarafından son derece tuhaf bulunup kimilerinin ise zeka pırıltısı olarak nitelediği Google Cardboard da vardı.

Diğer girişimlerin veya yeniliklerin arasından Cardboard, kartondan kendi sanal gerçeklik aparatınızı yapmanıza imkan vererek sıyrılıyor. Karton dışında mercek, mıknatıs, band (“velcro”) ve paket lastiğiyle oluşturacağınız bu aparat ucuz yoldan akıllı telefonunuzla sanal gerçeklik deneyimi yaşatıyor.

Bu deneyime aracı olacak diğer eleman da geliştirilen Cardboard uygulaması.

Sanal gerçeklik deneyiminin pahalı ve özel donanımlar üzerinden yaşanma rutinini değiştiren bu aparat, tamamen deneysel amaçlı yapılmış bir projenin ürünü olmuş.

Google, aparatı yapmak için gereken tüm talimatları ve merak edilen soruların cevaplarını burada vermişken Dodocase de 19,95 dolar karşılığında gerekli malzemeleri hazır hale getirip size yollayarak kolay yoldan aparatı yapmanızı sağlıyor.

Cardboard, sektörde türünün ilk örneği gibi görünse de kendi sanal gerçeklik aparatını yapma fikri yeni değil. İki yıl önce University of Southern California MxR Lab‘de geliştirilmiş FOV2GO Viewer, California’da gerçekleşen IEEE VR Conference‘da sunulmuş ve “En İyi Demo” ödülüne layık görülmüş. Söz konusu aparatın yapılışını da alttaki videodan izleyebilirsiniz.

Kaynak: theverge.com