Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Babanın Verdiği Karar Trafikte Felakete Sebep Oluyor

Bir Babanın Verdiği Karar Trafikte Felakete Sebep Oluyor

AT&T’nin trafikte cep telefonu kullanımına ilişkin kampanyası, otomobilde yalnızken dikkatsizce verilen kararların geri dönülmezliğini doğaüstü bir olay eşliğinde anlatıyor.

AT&T, BBDO New York ile birlikte hazırladığı trafikte akıllı telefon kullanımını konu edinen “It Can Wait” (Bekleyebilir) kampanya serisine “The Unseen” (Görünmeyen) adında etkileyici bir reklam filmi ekledi. 3 dakika 37 saniyelik film, otomobille seyir halindeyken akıllı telefon kullanmanın nelere sebep olabileceğine dikkat çekiyor. Kısa film tadındaki kampanya filmleriyle iletmek istediği mesajı çarpıcı bir şekilde anlatmayı başaran AT&T, bir anlık dikkatsizliğin bedelini trajik bir kazayla ödeyen anne kızı konu alan “Close to Home” ile de büyük ilgi görmüştü. The Unseen de izleyicide benzer şekilde, tüyler ürpertici bir etki bırakıyor.

Arka koltuktaki kızı ve okul arkadaşlarıyla yola çıkan bir baba, onları havuza bırakmaya gidiyor. Bu sırada köpeklerinin açık kalan bahçe kapısından kaçtığını fark eden eşi endişeleniyor ve kocasına mesaj gönderiyor. Fakat baba, müziğin sesini biraz daha açıyor ve dikkatini dağıtmadan yoluna devam edip telefonuna bakmıyor. Her şeyin yolunda gideceğini düşündüren bu davranış ne yazık ki fazla uzun sürmüyor.

Kızları havuza bıraktıktan sonra tekrar yola koyuluyor. Aynı anda eşi de evin yakınlarında köpeği bulmaya çalışıyor ve kocasına mesaj göndermeyi sürdürüyor. Seyir halindeyken telefonuna yine bakmayan baba, kenara çekip eşini arıyor. Kadın, eğer köpeği bulursa haber vereceğini söylüyor.

Tekrar yola çıkan adamın telefonu ne yazık ki susmuyor ve eşinden birbiri ardına mesajlar gelmeye devam ediyor. Daha fazla kayıtsız kalamayan adam gözünü yoldan ayırıp telefon ekranına bakma gafletinde bulunuyor. Düşünceli bir halde etrafına bakındığında yol kenarında bir postacı görüyor. Bu andan sonra, otomobilin arka koltuğunda trafikte asla yalnız olmadığımızı ve gözümüzü yoldan bir saniye bile ayırmamamız gerektiğini hatırlatan gizemli bir olay yaşanıyor…

https://www.youtube.com/watch?v=hVEBJxS2J_Y

Künye:

Müşteri: AT&T
Başlık: “The Unseen”
Ajans: BBDO New York
Yetkili Yaratıcı Yönetici, Küresel: David Lubars
Yetkili Yaratıcı Yönetici, New York: Greg Hahn
Üst Yaratıcı Yönetmen: Matt MacDonald
Yaratıcı Yönetmen/Metin Yazarı: Rick Williams
Yaratıcı Yönetmen/Sanat Yönetmeni: Marcel Yunes
Yetkili Yapımcı: Dan Blaney
Hesap Yöneticileri: Matt Mason, Johnny Wardell
Müşteri Temsilcisi: Erin Sheehan
Prodüksiyon Şirketi: Anonymous Content
Yönetmen: Frederic Planchon
Prodüktör: Erin Wile
Prodüksiyon Süpervizörü: Donald Cager
Editör: Rich Orrick/ WORK Editorial
Görsel Efekt: The Mill
Renklendirme: Fergus McCall
Tasarım: Yuanbo Chen
Müzik Stüdyosu: Heard City
Ses Tasarım: Brian Emrich
Şarkı: Villa Del Refugio
Müzisyen: This Will Destroy You

Görsel: YouTube