Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu SXSW 2013’e Gidiyor!

Bigumigu SXSW 2013’e Gidiyor!

Geçen yıl yerinden aktardığımız yılın en büyük interaktif festivaline bu yıl dev kadroyla gidiyoruz.

Geçen yıl en büyük projelerimizden birisi, SXSW festivalini gidip yerinden aktarmaktı. Çok yorucu ama inanılmaz zengin bir deneyimle yaşadığımız her şeyi oradan Bigumigu takipçilerine Avea‘nın da desteğiyle iletmeye çalıştık. Girdiğimiz oturumları, sunumları, panelleri yazdık, gördüğümüz ve ilginç bulduğumuz şeyleri paylaştık. Eksiklerimiz de oldu mutlaka fakat bunlardan da ders çıkarttık. Bugüne kadar SXSW ile ilgili yaptığımız haberleri burada inceleyebilir ve hatırlayabilirsiniz.

Bu yıl Bigumigu olarak SXSW Interactive’i yine yerinden aktaracağız. Bu defa işi büyüttük; Texas’a üç kişilik dev bir editör kadrosuyla gidiyoruz! Böylece çok daha fazla sunuma ve etkinliğe katılıp bunları aktarabileceğiz. Şu geniş programdan da görebileceğiniz gibi her saat yaklaşık 10 farklı oturumun gerçekleştiği, 1.000’den fazla konuşmacının olduğu bir festival olduğu için SXSW’e ekipçe gitmek önemli. Fakat ekibi seçmek de kolay değil, Bigumigu’nun diline ve içeriğine hakim, reklam ve pazarlama sektöründe tecrübesi olan, yani bütçe yönetmiş, proje gerçekleştirmiş kişilerden bir ekip oluşturduk ki, anlattığımız şeylerin gerçek iş hayatındaki yansımasını öngörebilen yazılar üretebilelim. Avea Bigumigu’nun SXSW çıkarmasının iletişim sponsoru olarak yine projemize desteğini sürdürüyor.

Bu yıl SXSW haberlerimize de erken başlıyoruz. Biletleri nasıl aldık, uçak rezervasyonlarını nereden yaptık gibi lojistik bilgileri de paylaşacağız; böylece bu ve bunun gibi festivallere gitmeyi düşünüp üşenen dostlarımıza birazcık katkımız olur belki 😉
Gelelim Bigumigu SXSW 2013 ekibine! İşte bu yıl günde 5 saat uykuyla 5 gün boyunca Austin Teksas’tan size haberler yazacak editör kadromuz:
Eda Demir

Ocak ayında Bigumigu’da proje yöneticisi ve editör olarak çalışmaya başlayan Eda‘yı özellikle sosyal medyada müzik konusundaki hakimiyeti ve paylaşımlarıyla tanıyor olabilirsiniz. Bigumigu’ya gelişiyle sitemize de,ekibimize de yüksek doz bir enerji yüklemesi yapan Eda, hem geleneksel, hem de dijital reklam ajansı tozu yutmuş bir profesyonel. Bigumigu’ya gelmeden önce Plasenta’da müşteri direktörüydü, şimdi bizim projelerimize gözü gibi bakıyor ve Bigumigu’nun içerik yönetiminden sorumlu.

Ozan Sakin

“Online offline kardeştir, aksini diyen kalleştir” mottosuyla tanıdığımız Ozan, marka tarafı ürün yönetimi, geleneksel reklam ajansı, dijital reklam ajansı ve son olarak da marka tarafı dijital iletişim pozisyonlarında görev almış, analog ve dijital pazarlamanın entegrasyonu konusunda uzman bir dostumuz. Kendisini katıldığı bir tv yarışması için kişisel olarak hayata geçirdiği dijital mecradan uğur toplama kampanyasıyla da hatırlayabilirsiniz.

Bendeniz, Yalçın Pembecioğlu


Eski reklamcı, eski marka iletişimci, 7 yıllık Bigumigu editörü, 2,5 yıllık iletişim trendleri danışmanı kulunuz.