Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu 2013 Faaliyet Raporu

Bigumigu 2013 Faaliyet Raporu

Bigumigu'da geçen yılın özeti.

Eda 2013’te Bigumigu’da yer verdiğimiz içeriklerin üstünden geçerek güzel bir yıl özeti çıkardı. Ben de geçen yıl yaptığım gibi kurumsal faaliyetlerimizi bir yazıya dökeyim istedim.

Bigumigu’da merkezinde içerik olan iki işimiz var; bigumigu.com ve iletişim trendleri danışmanlığı. 2013, her iki iş kolumuz için de güzel bir yıl oldu.

Bigumigu.com

Bigumigu yaratıcı sektörleri merkezinde tutarak inovasyon ve yeni fikirlere ihtiyaç duyan tüm iş kollarında çalışan profesyonellere ve bu sektörlere adım atmaya hevesli öğrencilere ilham vermeyi amaçlıyor. Trafik hiçbir zaman birinci odağımız değil, ancak bahsettiğim hedef kitlede ulaşabileceğimiz gereken potansiyelin de şu anki erişimimizden daha büyük olduğunu biliyoruz. 2013’te tekil ziyaretçi sayımızı bir yıl önceki rekorumuza göre %50 gibi dev bir oranda artırmayı başardık. 1,5 milyon tekil kişi Bigumigu’yu ziyaret etti bu yıl. Aylık olarak da 125 bin gibi bir tekil ziyaretçi ortalamasını yakalamayı başardık.

Bigumigu.com’da iş ilanları dışında bir reklam alanımız yok, display advertising ya da banner denilen reklam modellerini kullanmıyoruz. Bunun yerine content marketing yani içerik pazarlaması ya da native advertising ya da yerel-içerikli reklam denilen özel projeler ve advertorial işler yapıyoruz reklamverenler ve ajanslarla birlikte çalışarak. Yılın başlarında Coca-Cola ile birlikte yürüttüğümüz Instagram odaklı #bidünyamutluluk projesi bu özel çalışmalara iyi bir örnek oldu. Coca-Cola Dünyası adlı yapı Türkiye’yi gezdikçe, içinde çekilip Instagram’a etiketimizle gönderilen fotoğrafları Coca-Cola için açtığımız bir alt sayfada toğluca gösterdik. Her hafta sonunda da, Coca-Cola interaktif pazarlama müdürü Yüce Zerey ve benim seçtiğimiz bir fotoğrafı ödüllendirdik.

Mart ayında Eda ve Ozan’la SXSW Interactive görevimizi Avea sponsorluğunda başarıyla tamamladık ve 2012’de yaptığımız içerik üretiminin çok ötesine geçerek SXSW Interactive’in tüm ruhunu Bigumigu üzerinden okurlarımıza aktarmaya çalıştık.

Eylül‘de Kristal Elma’nın 25. yılında etkinliğin elektronik medya destekçilerinden birisi olduk ve kristal elma 25 etiketiyle 56 ayrı yazı yazdık. Etkinlikten canlı aktarımlarımız ve Bigumigu’daki Kristal Elma yayınımız Turkcell sponsorluğunda gerçekleşti. Turkcell’in Kristal Elma iletişimi için yaptığı nefis videoların ilk yayınını ve seeding‘ini de bu proje kapsamında biz yaptık. Kristal Elma’nın resmi mobil uygulamasında günün özetlerini de Turkcell desteğiyle biz hazırlayıp temin ettik.

Bigumigu İletişim Trendleri

Danışmanlık işimizi kurduğumuzdan bu yana en uzun süredir işbirliğinde olduğumuz Anadolu Efes‘le bu yıl da çalışmaya devam ettik. Efes ve İş Bankası gibi düzenli olarak iletişim trendleri danışmanlığı verdiğimiz markalarımız arasına Akbank da katıldı bu yıl. Yıl içinde ayrıca, Digiturk, Arçelik, Garanti,Ülker, ING Bank, Volkswagen Türkiye ve Google bizden sunum ve rapor alan markalar oldular, Borusan Oto‘ya da kısa bir süre içerik geliştirme projesi gerçekleştirdik.

Geçen yılın sonunda bomba transferimiz olarak duyurduğumuz Eda’nın aramıza katılması, Bigumigu için 2013’ün en güzel olayı oldu. Eda içeriklerimizin üzerindeki inanılmaz emeğiyle, Bigumigu’ya kendi karakterini de çok güzel bir şekilde aşılamayı başardı. SXSW ve Kristal Elma gibi kısa döneme sığdırılmış yoğun emek isteyen içerik üretimi projelerinde de takım lideri olarak hepimizi çok iyi bir şekilde yönetti.

2013’te Bigumigu adına Bilkent, ODTÜ, Anadolu Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi’nde konuşmalar yaptım, Red Bull Uçuş Günü’nde ön elemelerde jüri üyeliği yaptım, İPZ 2013’te mobil trendler üzerine bir sunum yaptım. Bir güzel gelişme de yılın en heyecan verici projelerinden Bi’kafalar’ın benimle röportaj yapması oldu.

2014’te tüm bu işlerimizi daha da iyi yapmak ana hedefimiz. İş yapışımızı kolaylaştırdıkça bazı yeni projeleri de bu yıl hepimizin hayatına katmayı arzu ediyoruz.