Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu 2012 Faaliyet Raporu

Bigumigu 2012 Faaliyet Raporu

Bigumigu olarak 2012'yi nasıl geçirdiğimizi özetledik.

Geçtiğimiz yılın bizim tarafımızdan küçük bir özetini paylaşmak istiyorum.

Site İstatistikleri:

Yayına başladığımız 2005’ten bu yana hitap ettiğimiz kitleye odaklanmayı toplamda eriştiğimiz kişi sayısının önünde tutmayı hep ana stratejimiz olarak belirledik. Bununla birlikte bu yıl Kasım ayında tüm zamanlarımızın en yüksek trafik istatistiklerini gerçekleştirerek aylık tekil ziyaretçi sayısında 100 bini, aylık sayfa gösteriminde de 200 bini geçmeyi başardık. Bu yıl aynı zamanda yıllık bazda tekil ziyaretçi sayısında 1 milyon barajını geçtiğimiz ilk yıl oldu. Sayfa gösteriminde de 2 milyonu geçtik.

Şirketten Haberler:

Bu yıl Garanti, Coca-Cola, Akbank, Pepsico, British American Tobacco gibi markalara ilk defa İletişim Trendleri anlattık, yılın ilk bölümünde Peak Games gibi uluslararası boyutta bir Türk girişimiyle çalışma fırsatımız oldu. Yine yılın başında Hyundai‘ye sosyal medya danışmanlığı verdik. Önümüzdeki yıl, kurulduğumuz yıldan beri çalıştığımız Avea, Efes Pilsen, İş Bankasıve Tanı markalarıyla çalışmaya da devam edeceğiz. 2012’de iletişim trendleri ve sosyal medya danışmanlığı hizmeti sunduğumuz müşterilerimizden Efes Pilsen, Avea GIA’da sosyal medyayı en iyi kullanan marka ödülünü kazandı.

2012’de iki internet girişimine de pazarlama ve ürün geliştirme konularında destek verdik. Her iki proje de çok yakında açılıyor ve önümüzdeki günlerde tanıtmaktan gurur duyacağız.

Yalçın’ın Sunumları:

Han’ın hayatımıza gelişindeki aceleci yaklaşımı bazı planlarımızı aksatsa da bir çok üniversitede ve etkinlikte konuşma fırsatı bulduğum bir yıl oldu 2012. Mart’ta ODTÜ‘de Verimlilik Topluluğu’nun Mühendislik Günleri’nde pazarlama trendlerini anlattım, aynı ay İzmir’de Rotaract Akademi‘de bir sunum gerçekleştirdim.Mayıs’taKırmızı Ödülleri‘nin gelecek 10 yılının tartışıldığı arama konferansında Bigumigu’yu temsil ettim. Aynı ay Boğaziçi Üniversitesi‘nin ADventure etkinliğinde jüri ve mentorluk yaptım.Haziran’da İzmir’de TEDxAlsancak etkinliğinde Spor ve Sosyal Medya üzerine bir sunum yaptım. Eylül’de İPZ 2012’de Bigumigu İletişim Trendleri sunumu yapma fırsatı bularak pazarlama sektöründe bir çok yeni insana ulaşma şansı yakaladım, yine İPZ 2012‘de Gençlik ve Müzik Trendleri oturumunda konuşmacı olarak yer aldım. Aralık ayında İTÜ‘de hem Bilişim Teknolojileri Zirvesi’nde, hem de Pazarlama ve Finans Zirvesi’nde konuşma yaptım (haber görseli de BTZ’den). Yine Aralık’ta Boğaziçi Üniversitesi‘nin Adhere – Reklamcılık Günleri’nde iletişim trendlerini anlattım.

Bigucanlar:

– 2011’in sonunda Bigumigu’nun 3 no’lu personeli olarak Özgün ekibimize katıldı. Yaklaşık bir yıl boyunca şahane bir gelişim ve gösteren Özgün bu yıl Ekim sonunda Bigumigu’dan ayrıldı ve askerlik görevini yapmak üzere Kıbrıs’a gitti.

– 7 Nisan’da Aygül minik oğlumuz Han’ı dünyaya getirdi, Bigumigu ailesine bir de buçukluk katılmış oldu.

– Ekim ayında Furkan otomotivden sorumlu yardımcı editör olarak ekibimize katıldı. Lansman haberleri ve test sürüşlerini yaşından beklenmeyecek bir olgunlukla yazıya dökebilen Furkan, teknoloji haberlerinde de içeriklerimizde fark yaratacak katkılar sunmaya başladı.

– Aralık sonunda yılın transferini gerçekleştirerek editör ve proje yöneticisi olarak Eda‘yı renklerimize bağladık! Önümüzdeki yıl sitemizde göreceğiniz bir çok güzellikten Eda sorumlu olacak.