Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bi’Mektup: Güvenli Mektup Arkadaşı Platformu

Bi’Mektup: Güvenli Mektup Arkadaşı Platformu

İletişim ve adres bilgilerinizi paylaşmadan, yakın geçmişin en popüler iletişim araçlarından biri olan mektuplaşmayı deneyimleyin.

Kapınıza gelen bir pakette size yazılmış bir mektup bulduğunuzu ve heyecanla okumaya başladığınızı düşünün… Bi’Mektup, çok değil yalnızca 30 yıl öncesinin en sık tercih edilen iletişim aracı mektuplaşmayı günümüze taşıyor. Hem de iletişim ve adres bilgilerinizi paylaşma zorunluğunu ortadan kaldırarak…

Bi’Mektup ile mektuplaşmak çok basit. Platformun internet sitesine, Facebook hesabınızı kullanarak hızlıca üye olduktan sonra adres ve telefon bilgilerinizi sisteme kaydediyorsunuz. Üyelik işleminin tamamlanmasının ardından, 2-3 gün içerisinde ilk mektubunuz kapınıza ulaşıyor. Mektup elinize ulaştıktan sonra dilediğiniz bir kategoriyi seçip kağıdı kalemi elinize alıp yazmaya başlıyorsunuz.

Yazdığınız mektubu, kargo ile Bi’Mektup arşivine gönderiyorsunuz ve size gelen mektuplar da arşivden sizin tarafınıza kargolanıyor. Aldığınız mektubun kimin tarafından yazıldığına dair herhangi bir bilgi paylaşılmadığı gibi, sizin mektuplarınızı alan kişilere de sizinle ilgili hiçbir bilgi verilmiyor ve böylece güvenli bir şekilde mektuplaşmış oluyorsunuz. Okuyucular, onlara ulaşan mektupların yazarlarını puanlayabiliyor ve rahatsız edici bir içerikle karşılaştıkları zaman şikayette bulunabiliyor.

Bi’Mektup, İzmit merkezli girişim şirketi Egebit tarafından geliştirildi. Şirket, uluslararası yazılımlar ve uygulamalar geliştiriyor. Projenin mimarlarından ve Egebit kurucu ortaklarından Celil Bozkurt, dijital iletişim araçlarının duygu aktarımı konusunda mektubun yerini tutmadığını ve ekip olarak 6 ay süren bir çalışma sonucunda Bi’Mektup’u yarattıklarını söylüyor.

bimektup.com internet sitesinin yanı sıra Android telefonlar için bir de uygulaması bulunan Bi’Mektup; fikirlerin, duyguların ve hayallerin paylaşımını, birbirine yabancı insanlar arasında samimi bir iletişim biçimi haline getiriyor. Bi’Mektup, mektup yazmayayı ve almayı özleyenlerin yeni nesil mektuplaşma platformu olacak gibi görünüyor.

Görsel: YouTube