Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Beyoğlu Esnafına Tasarım Desteği: Beyoğlu Vitrini

Beyoğlu Esnafına Tasarım Desteği: Beyoğlu Vitrini

Beyoğlu Vitrini, küçük esnafa tasarımla destek veren bir sosyal girişim.

Beyoğlu Vitrini yeni bir sosyal tasarım girişimi. Projenin arkasındaki tasarımcıların amaçları, Beyoğlu’nun tarihi dokusuna büyük katkısı olan küçük esnaf ve sokak satıcılarına görsel tasarım desteği sunmak. Böylece her geçen gün artan zincir mağazalar, dev markaların dükkanları arasında Beyoğlu’nun eşsiz dokusunun önemli parçalarından biri olan bu esnaflara belki de rekabetçi bir avantaj yaratabilmek. 

Beyoğlu Vitrini’nde şu ana kadar 3 proje ele alınmış. Destek vermek isterseniz bu adrese bir eposta atarak iletişime geçebilirsiniz.

Midyeci Amca

Bize Yakışmaz Beyler

Go Vegan

Kurucular projenin sitesinde kendilerini şöyle anlatıyor:

“Tarih kokan sokaklar, seslerle yankılanan duvarlar, her daim yaşayan kaldırımlar… Okumakla bitiremez insan hakkında yazılanları, yaşananları ve çekilen onlarca fotoğrafı… Renkleri, edebiyatı, tarihi, yazarları, perdeleri, sahafları, insanları, dükkanları, midyecisi, tinercisi, kaldırımı, yokuşu, tüneli, ayakkabı boyacısı, eskicisi… Tarihe meydan okuyan mağazaları, yitip giden çocuklarıyla… Santim santim hissedilen kokusuyla… Bir semt düşünün ki tahayyül edebilmek zor. Nefesimizle dolan, seslerimizle güne uyanan, esnafıyla hareketlenen, karmakarışık bir yer… Beyoğlu Vitrini? Üzerimize düşene, geç olsa da zaman ayırabilmek… Beyoğlu esnafına destek olabilmek istedik. Elimizden geldiğince… Sadece ekmek parası kazanmıyor, bir tarihi de canlı tutuyorlar. Seslendiriyorlar sokakları. Sayısız raflı kütüphaneler. Fotoğrafları çekilen, yurtdışında sergilenen, masumiyetlerini kaybetmemiş insanlar. Tasarım yapalım istedik vitrinlerine, güzel tipografilerle renklendirmek biraz olsun. Kocaman mağazaların arasında muhalif seslerini duyurabilmek, unutturmamak. Kolları sıvadık başladık çevremizdikilerle, hala ayakta durabilenlerle; posterler, logolar, rozetler, önlükler tasarladık… Devam da ediyoruz. Gönüllüdür, içtendir…”

Görseller: beyogluvitrini.net