Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Benim Gözlerim Ol – Görme Engellilerin Görmesine Yardım Et

Benim Gözlerim Ol – Görme Engellilerin Görmesine Yardım Et

Görme engelli insanları görüntülü video görüşmeleri ile etrafında neler olduğunu anlatan uygulama.

iPhone 4s ya da daha yeni telefonda çalışan “Be My Eyes” uygulaması, gönüllü kişilerin görme engellilere görüntülü konuşma ile yardım etmesini sağlıyor.

Kurucularından Hans Jørgen Wiberg’in gözleri ile ilgili rahatsızlığından dolayı 2012’de tohumları attıkları uygulamada, gönüllüler sisteme kayıt olup, kendilerinden birinin yardım istemesini bekliyor. Örneğin eve gelen bir paketin içinde ne olduğunu anlamak için saatlerce eve birinin gelmesini beklemeden, uygulama sayesinde hop diye kendine bir yardımcı bulabiliyorlar.

Her görüşmeden sonra her iki tarafta puanlanıyor.

“Görme engelliler nasıl iPhone kullanıyor?” diye ilk soru aklınıza geliyorsa, şurdan iOS sisteminin VoiceOver özelliğini inceleyebilirsiniz.

Eylül 2015’den sonra giderleri karşılamak için bir çözüm bulamazlarsa sistem abonelik ya da bağış üzerinden ilerlemeye başlayacakmış. Umarım sistem ücretli olmadan kendilerini ve faydalarını ispat edip güzel bir yatırım alırlar.

Bu sistemin yereldeki karşılığı da Things içinde doğan Bir Bakar Mısın? uygulamasından burada bahsetmiştik. Hackathon sonucunda oy aşamasına gelen projeleri de buradan değerlendirebilirsiniz.

Sistem şu ana kadar 3500’den fazla görme engelliye binlerce kez yardım için kullanılmış.

Güncelleme, 9 Ekim 2017 20:58:

Be My Eyes uygulaması Andorid işletim sistemi için de yayınlandı. Buradan inceleyebilirsiniz.

Görseller: bemyeyes.org