Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Belediye ve Gönüllülerin Elinden Kedi Evi Örnekleri

Belediye ve Gönüllülerin Elinden Kedi Evi Örnekleri

Kış aylarında sokakta yaşayan hayvanlar için yapılan farklı ev çalışmaları.

İnsanlığın acı ve tarifsiz kötü yanlarından bir tanesi de mal olarak görülen ve hediye olarak alınan köpeklerin, kedilerin büyüdüğünde sokağa atılması. Yavruyken olduğu gibi “minik, şirin, tatlı” olmaktan çıkıp yetişkin olan canlılar bu sıfatları terk etmesiyle sokağa terk ediliyor. Özellikle hediye alışverişinin arttığı dönemde yaşanan bu bayağı davranışlar yüzünden, canlılar modern toplum içinde sokakta yaşama ayak uydurmaya çalışıyor.

Kedi ve köpekler başta olmak üzere canlıları ev ve sokak olarak ikiye ayırmamız bile çarpık bir düşünceyken farklı tür, ırk ve cins ayrımcılığı durumun vehametini gösteriyor. Örneğin evde yaşayan kediler oda sıcaklığına alıştıktan sonra tekrar sokağa çıkmaktan çekiniyor. Çünkü dışarıdaki soğuğa karşı olan dirençlerini kaybetmiş oluyorlar.

Özellikle kış mevsimi ve soğuk hava muhalefetinin yıpratıcı olduğu dönemlerde pek çok hayvan sever gönüllü, sivil toplum kuruluşu ve belediye; sokakta yaşayan hayvanlar için mama, su ve soğuktan korunabileceği barınakla onlara destek olmaya çalışıyor. Klişeler arasında yer alsa da “kürkü onları soğuktan korur” önermesi maalesef geçerlilik taşımıyor.

Kedi evi yapmak, görünenin aksine oldukça kolay. Yaklaşık 10 – 15 dakika içerisinde kedi evini yapıp hizmete açabiliyorsunuz. Ve mimari vizyonunuza göre istediğiniz gibi renklendirebiliyorsunuz. Böylece hayvan sever insanların olduğu her sokak kendine ait bir yapıya kavuşuyor.

Kedi evi yapımının inceliklerine dair kaynak olarak Kedi Evi Yapıyoruz blog’unu takip edebilirsiniz.

Kedici Dergisi tarafından organize edilen 2. Sokak Kedisi Şenliği‘nin İstanbul ayağı Kadıköy Belediyesinin desteğiyle Moda Parkında yapıldı. Etkinliğe katılan onlarca insan her birlikte plastik ve köpükten kedi evi yaptı.


Görsel; Cat Hospital

UHU Türkiye, #kediminevi etiketiyle paylaşılan kedi evlerini değerlendirileceği ödül dolu bir yarışma düzenledi. Bugün sonuçlanan yarışmada ilk 3 ödül alacakken karar değişikliğiyle yarışmaya katılan herkesin büyük ödül olan mama gönderimini kazandığı açıklandı.

Ataşehir Belediyesi’nin kedi evi;


bağlantı

Üsküdar Belediyesi yardımıyla yapılan kedi evi;


bağlantı

Kadıköy Belediyesi çıtayı yükselterek adeta köşk yapıyor.

Marangozların elinden çıkan bu köşklerin yapımı ise normal kedi evlerine göre biraz daha zorlayıcı olsa da, sonuç gerçekten harika.

Bornova Belediyesi, kedi evlerini demir profillerle korumayı tercih ediyor.


bağlantı

Beylikdüzü Belediyesi 7 adet kedi eviyle hizmetini toplu açılışta konut sakinleriyle buluşturdu.


bağlantı

Safranbolu Belediye ve geleneksel mimarideki kedi evi.


bağlantı

Alaturka Ska türünde müzik yapan Puding de kedi evi yapımı konusunda bilgilendirici bir müzik videosu hazırladı.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilcisi Tülay Hanım da farklı bir yöntemle kedi evi yapımını anlatıyor.

Görsel; Instagram/helinler