Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BBC’den 1 Milyon Çocuğa Kod Yazmayı Öğreten Minik Bilgisayar Hediyesi

BBC’den 1 Milyon Çocuğa Kod Yazmayı Öğreten Minik Bilgisayar Hediyesi

BBC, geliştirdiği minik bilgisayar Micro:Bits ile 11 - 12 yaş aralığındaki çocuklara teknoloji ve yazılım dünyasının kapılarını açacak.

Önümüzdeki eğitim öğretim yılı başladığında İngiltere’deki çocuklar farklı ve ilham verici bir teknolojiyle tanışacak. BBC ve maker hareketi girişimi Technology Will Save Us el ele vererek micro:bit isimli bir bilgisayar geliştirdi. Ekranı ve klavyesi olmayan kredi kartı büyüklüğündeki bu cep-boy bilgisayarı nasıl programlarsanız o şekilde hizmet ediyor. Bir yanından çıkan elektrik devre çıkışları ve USB bağlantısını kullanarak herhangi bir cihaza bağlandığında asıl mahareti ortaya çıkıyor. micro:bit‘in devresi tamamlandığında bir gitar da çiçek sulama otomasyonu da hoparlör de olabiliyor.

Eskiden kimya deneyleri çocukları heyecanlandıran gelişmelere ev sahipliği yapıyorsa, bugün de teknoloji ve yazılım dünyası çocuklar için aynı öneme sahip. Bu son baharda dağıtılacak olan 1 Milyon micro:bit ile 11 – 12 yaş aralığındaki çocuklar farklı projeler üreterek onları hayata geçirmek için yazılım bilgilerini kullanacak.

BBC’nin 80’lerde geliştirdiği mikro bilgisayar BBC Micro‘dan ilham alarak tasarlanan micro:bit; programlanabilir tuşlar, ivme ölçer, Bluetooth radyo, pusula, nem ve ısı sensörlerini üzerinde barındırıyor. Minik elektronik bağlantılar ve makaslar gibi iletkenlerle gerçek dünyadaki her şeye bağlanıp etkileşime geçebiliyor.

Technology Will Save Us‘ın geliştirdiği ve çeşitli teknoloji aksamlar üretmeyi sağlayan ürünlerine mağazasından ulaşabilirsiniz.

Görsel; Technology Will Save Us