Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BBC Click’ten 360 Derece İzlenebilecek CERN Programı

BBC Click’ten 360 Derece İzlenebilecek CERN Programı

BBC'nin teknoloji programı, yayıncılığı sanal gerçeklik deneyimiyle buluşturuyor.

BBC World News’un teknoloji alanında başı çeken programı Click, 12 Mart’ta 360 derecelik bir program yayınlayacak. 360 derece görüntü çekebilen altı kameranın aynı anda kullanılmasıyla yayıncılıkta daha önce eşi benzeri görülmemiş bir sanal gerçeklik deneyimi amaçlayan Click, seyirciyi programın içine dahil etmek istiyor. CERN’ün Büyük Hadron Çarpıştırıcı’sından görülmemiş görüntülerle birlikte dünyanın ilk 360 derece sihirbazlık numarası ve oyun incelemesini içeren program, aynı zamanda 360 derece üretimin avantajları ve zorluklarını tartışırken bu mecranın geliştirilerek yeni hikayelerin anlatımında kullanılmasına katkıda bulunacak. Bunun nasıl farklı bir deneyim sunma potansiyeline sahip olduğunu Dali eserleri örneğinde görmüştük.


Click ekibinin bakış açısı çekimleri ve panorama fotoğrafları sayesinde, televizyon seyircisi 360 derecelik deneyime dair bir fikir sahibi olabilecek. Ayrıca BBC Click’in YouTube kanalında izleyicilerin görüntüler arasında gezinerek kendi 360 derece deneyimlerini oluşturabilecekleri interaktif bir video yer alacak. Dünyanın ilk full-HD 360 derece çekim yapabilen kamerası Giroptic’in test edildiği video, televizyondan yaşanacak deneyimle ilgili bir fikir verebilir.

Geçtiğimiz ay Sports Illustrated’ın mayo sayısında, mankenlerin 6 tane GoPro’yla yalnız bırakılmasıyla bir sanal gerçeklik deneyiminin ortaya çıkarıldığını görmüştük. Yılın başında da sanal gerçeklik deneyimini geliştirmeyi amaçlayan bir diğer proje, Teslasuit çıkmıştı. BBC Click ise, sanal gerçeklik deneyimini yayıncılığa taşıyan ilk projeyi gerçekleştirmiş olacak.



Görsel; Twitter, BBC