Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Başucu Kitabınızı Göğsünüzde Taşıyın

Başucu Kitabınızı Göğsünüzde Taşıyın

Kitaplık raflarlarında sıralanan herbir kitabı ayrı ayrı seven kitap kurtları için minik ve renkli edebiyat klasikleri rozetleri.

Amerikalı sanatçı Jane Mount, Ideal Bookshelf’i (İdeal Kitaplık) yaklaşık 10 yıl önce yarattı. Sanatçı, bu proje ile; insanların kişilikleri hakkında ipuçları veren, bıkmadan usanmadan defalarca severek okudukları kitaplarla dolu olan ve adeta hayatlarının iskeletini oluşturan kitaplıklarda yan yana dizilen kitapları, rengarenk çizimlere taşımasıyla başladı.

Mount, kitaplığınızda dizili kitapların ilk 20’sini, evinizdeki görüntüsüne sadık kalarak çiziyor ve 110 dolar karşılığında bu çizimlere Etsy ve kendine ait internet sayfası üzerinden sahip olmanızı sağlıyor. Kişiye özel kitaplık resimleri, isteğe göre bez çanta veya kupalara da basılabiliyor.

Sanatçının en ilgi çekici çalışmaları ise klasik edebiyat eserleri kapaklarını minyatür emaye parçalara aktardığı ve 11 dolara satılan kitap rozetleri. Mount’un dünya çapında üne sahip olan ve evrensel mesajlar taşıyan bu eserlerin minyatür versiyonlarını oluşturduğu kitaplar arasında; Moby Dick, The Catcher In The Rye (Gönülçelen), Pride And The Prejudice (Aşk ve Gurur), Alice In The Wonderland (Alice Harikalar Diyarında), The Great Gatsby (Muhteşem Gatsby) ve Harry Potter serisi gibi birbirinden değerli eserler yer alıyor.

Görsel: Ideal Bookshelf