Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Babayla Oğul Arasındaki Sevgi Cinsiyet Tanımaz

Babayla Oğul Arasındaki Sevgi Cinsiyet Tanımaz

Grupo Gay de Bahia, bir baba-oğul hikayesi üzerinden sevginin cinsiyeti olmadığını anlatıyor.

13 Ağustos Brezilya’da Babalar Günü olarak kutlanıyor. Bu gün için LGBT hakları grubu Grupo Gay de Bahia‘dan sürpriz bir kutlama filmi geldi. Bir baba-oğulun sıcak hikayesini konu alan film, sevgi söz konusuysa etiketlerin anlamsızlığı üzerine.

Reklam ajansı Propeg tarafından yaratılan 2 dakikalık fim Cézar Sant’Anna’nın gerçek öyküsünü anlatıyor. Küçük bir çocuğun sesinin dış ses olarak babasını anlattığı filmde, baba-oğulun günlük yaşamından kesitler izliyoruz. Koşuyorlar, oynuyorlar, geziyorlar, beraber yemek yapıyorlar, lunaparka gidiyorlar, bisiklete biniyorlar, piyano çalıyorlar. O sırada çocuk babasının ne kadar güçlü, ne kadar komik, ne kadar şefkatli olduğunu anlatıyor. Büyüyünce onun gibi olmak istediğini, ona çok şey öğrettiğini söylüyor. Buraya kadarı birbirini seven, sıradan bir baba-oğulun yaşamı; tatlı, sıcacık anlar.

Cyndi Lauper’ın “True Colors” şarkısı eşliğinde ilerleyen film, çocuğun “En sevdiğim yanın ne biliyor musun Baba?” diye sormasından sonra bir sürpriz içeriyor. Kendi sorusunu “Senin karnından geldiğimi bilmek!” diye yanıtlıyor çünkü çocuk. Bu noktada hikayenin alışıldık baba-oğul hikayelerinden daha fazlasını içerdiğini anlıyoruz. Çünkü Cezar aslında Beatriz olarak dünyaya gelmiş, oğlunun doğrumundan sonra da erkekliğe geçiş yapmış. Dolayısıyla bu Cezar’ın bir baba olarak oğluyla kutladığı ilk Babalar Günü. Baba-oğulun hikayesi gerçek demiştik, oynayanlar da oyuncu değil, ta kendileri.

Geçtiğimiz aylarda benzer bir anne-kız hikayesi de Hindistan’dan gelmişti. Bu film de onun gibi “Sevginin cinsiyeti yoktur.” mesajını veriyor ve etiketlerin, yargıların sevgi, aile, dostluk gibi kavramlar karşısında ne kadar boş olduğunu vurguluyor.

Künye:
Reklamveren: Grupo Gay de Bahia
Reklam Ajansı: Propeg, Brezilya
Yetkili Yaratıcı Yönetmen Emerson Braga
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Fabiano Ribeiro
Yaratıcı Yönetmen: Bertone Balduino, Vitor Barros
Yaratıcı Ekip: Luiz Celestino, Emerson Braga, Rafael Damy, Vitor Barros, Bertone Balduino, Vinicius Oliveira, Thiago Machado
Müşteri Hizmetleri: Michele Estevez
Ulusal Medya Yöneticisi: Fátima Rendeiro
Medya: Malu Melo
RTV Yapım: Juliana Leonelli, Taís Carvalho
Planlama: Melina Romariz
Yapım Şirketi: Vapt Filmes
Sahne Yönetimi: Rafael Damy
Yönetmen Yardımcısı: Bárbara Aranega
Görüntü Yönetmeni: Bruno Tiezzi, Thiago Cauduro
Yönetici Yapımcı: Edgard Soares
Kurgu: Alan Porciuncula
Ses Yapım: Lira Musica
Yapım Koordinatörü: Ana Paula Domingues
Yapım Yönetim: Janaína Mesquita
Yapım Asistanı: Marco Fiore, Sabrina Lippi
Sanat Yönetimi: Luiz Henrique Pinto, Kelly Hayd
Kostüm: Fernanda Gunutzman
Makyaj: Miriam Kanno
Casting: Vivi Simõnes, Rodrigo Correia
Müşteri Onayı: Marcelo Cerqueira

Görsel: YouTube