Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ayşe Nereye: Ana Akım Dinamiklerinden Kopan Bağımsız Dizi Projesi

Ayşe Nereye: Ana Akım Dinamiklerinden Kopan Bağımsız Dizi Projesi

Behzat Ç. senaristlerinden İlke Yeşilay, polissiz polisiye hikayesini YouTube'daki Pis Filmler kanalından yayınlamaya hazırlanıyor.

Dizi sektörünün gerek çalışma koşulları gerekse içerik oluşturma üzerine yaşadığı sıkıntıları yaşamasak da sektör çalışanlarından sıklıkla duyabiliyoruz. Bu sıkıntıları bir kenara bırakan bir grup bağımsız sinemacı Ayşe Nereye adlı bir bağımsız dizi projesine başlattı. Projeyi başlatan isim ise Behzat Ç. senaristlerinden İlke Yeşilay.

İlke Yeşilay bu kez bir “polissiz polisiye” hikayesiyle yola çıkıyor; fakat hikaye ana akım yapımların dinamiğine pek uymadığından proje için en uygun mecranın internet olacağına karar veriyor. Bunun üzerine YouTube’da Pis Filmler kanalını açan Yeşilay, burada diziyle ilgili ilk merak uyandırıcı videoyu yayınladı. İlk bölümünün Mayıs’ın ilk haftasında yayınlanması planlanan dizi için sponsorluk görüşmeleri hala devam ediyor. Ekip, diziyle özellikle dövüş sanatlarıyla ilgili kulüplerin ilgilenebileceğine inanıyor.

Ayşe Nereye için İlke Yeşilay’a Ramin Matin, Cüneyt Cebenoyan gibi bağımsız sinemacılar da destek vermeye başladı. Dizinin kadrosuna tiyatro sahnelerinden tanınan yeni isimler de eklenecek. Pis Filmler ise gelecekte bu tip bağımsız projeleri barındıran bir YouTube kanalına dönüşebileceğinin sinyallerini şimdiden veriyor.

Görsel; Youtube