Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Atlet Olmak İçin Yalnızca Disiplin Yetmez, Yaratıcılık da Gerekir

Atlet Olmak İçin Yalnızca Disiplin Yetmez, Yaratıcılık da Gerekir

Manchester United'lı futbolcu Paul Pogba'nın da yer aldığı Adidas kampanyası, iyi bir sporcu olmak için disiplin kadar yaratıcılık da gerektiğini savunuyor.

Adidas, 72andSunny işbirliğiyle hazırlanan “Sport Needs Creators” (Sporun Yaratıcılara İhtiyacı Var) reklam kampanyası ile bir spor dalında iyi olmanın, kariyer sahibi bir atlet olmanın, egzersiz programına sıkı sıkıya bağlı kalmanın tam olarak o sporda ustalaşmak anlamına gelmediği ve kendini göstermek için yaratıcı yollar aramak gerektiğini anlatıyor.

Asker gibi aynı hizada dizilen, aynı adımı atıp aynı hareketleri aynı anda yapan, spora yaratıcılık ve bireysel farklılıklar katmak yerine kopyala yapıştır bir mantıkla çekile Under Armour – Rule Yourself kampanyasına gönderme yapıyor.

Hızla bir görüntüden diğerine geçen reklam filmindeki dış ses, sıkı çalışan, kendini yaptığı spora adamış atletleri kurabiye kalıbından çıkmış olarak değerlendiriyor ve spora heyecan katacak, hayal gücü geniş, yaratıcı sporcuları aramaya koyuluyor.

Basketbol, futbol ve beyzbol sahaları arasında dolaşan kamera spora yaratıcılık katan; Denver Broncos’dan Von Miller, Green Bay Packers’dan Aaron Rodgers, Chicago Cubs’dan Kris Bryant, Manchester United’dan Paul Pogba, Houston Rockets’dan James Harden, San Antonio Stars’dan Moriah Jefferson, Los Angeles Lakers’dan Brandon Ingram, Boston Celtics’den Jaylen Brown ve Denver Nuggets’dan Jamal Murray gibi sporculardan örneklerler gösteriyor. Reklam filmi, “Eğer kendine atlet diyorsan bir şeyler yarat” söylemiyle son buluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=ejDpAOyFnoE

Görsel: YouTube