Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ateşin Keşfinden Yeni MacBook Pro’ya

Ateşin Keşfinden Yeni MacBook Pro’ya

Apple, yeni MacBook Pro ve Touch Bar özelliğini; insanlık tarihindeki büyük fikirlere patlayan ampüllerle gönderme yaptığı bir filmle tanıttı.

Heyecanla beklenen yeni MacBook Pro ve Touch Bar özelliğininin tanıtımı için binlerce ampülün patladığı “büyük” bir film hazırlandı.

Filmin tonu eski Apple filmlerinin, bence özellikle 1997’nin “Think Different” kampanyasının, destansı montajını hatırlatsa da bu film, üzerinde hiç dış ses olmamasıyla ve son ana kadar neyin reklamı olduğuna ilişkin hiçbir ipucu vermemesiyle farklılaşıyor.

Film ateşin bulunmasından günümüze gelmiş geçmiş pek çok büyük keşfi, William Tell’in Uvertürü eşliğinde sıralarken coşkuyla patlayan ampüller de arada montaja giriyor. Biz de insanoğlunun tarihine ve bizi bugünlere getiren yeniliklere doğru yaklaşık bir buçuk dakikalık bir gezintiye çıkmış oluyoruz. Ateşin bulunması, tekerlek, tarıma geçiş, yazı, Newton’un elması, bisiklet, daktilo, tren, bilgisayar, radyo, ataş, tuvalet kağıdı, uzay yolculuğu, televizyon, buzdolabı, akıllı telefonlar, dronlar, robotlar derken son ampül patladığında izleyici filmin nereye bağlanacağını hala tam olarak anlamış değil.

Son ampülle birlikte fikirlerin dünyayı ileri götürdüğü yazısı beliriyor ve son büyük fikir olarak da yeni MacBook Pro ve Touch Bar özelliği yine ampül esprisi üzerinden verilip bundan sonra gelecek fikirlere selam gönderiliyor. Böylece, Apple büyük bir merak uyandıran yeni bilgisayarını, kendinden önce gelmiş tüm diğer yenilikçi fikirler gibi başka büyük fikirleri hayata geçirecek bir araç olarak konumlamış oluyor.

Yeni MacBookPro’nun en büyük yeniliği şu an için karışık tepkilerle karşılanmış olan Touch Bar. Bunun dışında daha ince gövde, daha yüksek hız, daha iyi görüntü ve ses kalitesi, daha büyük Trackpad gibi önceki modellere göre iyileştirilmiş özellikler sunuyor.

https://www.youtube.com/watch?v=ROEIKn8OsGU
Künye:

Reklamveren: Apple
Marka: MacBook Pro
Reklam Ajansı: TBWA/Media Arts Lab, Los Angeles
Müzik: William Tell Üvertür, Gioachino Rossini

Görsel: YouTube