Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Art Everywhere US: Açık Havada Sergilenen Sanat Eserleri

Art Everywhere US: Açık Havada Sergilenen Sanat Eserleri

Amerikan halkının en beğendiği 58 sanat eseri Ağustos ayı boyunca ülke çapında sergileniyor.

Açık hava reklam alanlarında halkı en beğendiği sanat eserleriyle buluşturmayı amaçlayan Art Everywhere ilk olarak geçtiğimiz yıl İngiltere’de düzenlenmişti, ABD’de ise gerçekleşmesi için halk oylaması başlamıştı. Oylamayla ilgili detaylar ve İngiltere’deki şovun sonuçlarıyla Art Everywhere ile gündeme gelen reklam alanlarında sanat eserlerinin sergilenmesi hakkındaki tartışmaya önceden burada değinmiştik. 

Toplanan yüz eser arasından ABD’deki 50 eyalet ve 170 şehirde bulunan çeşitli açık hava mecralarında yerini alacaklar halk oylamasıyla belirlendi. Buna göre seçilen (ve alttaki videoda bulunan) 58 eser bu şansı hak etti. 

Aynı zamanda şovun web sitesinde de sergilenen seçki 1778’den 2008’e kadar uzanan geniş bir dönemi kapsıyor. Toplamda 170 bin oyla belirlenen anket sonucuna göre Amerikan halkının favori eseri Edward Hopper’ın sayısız kez uyarlaması yapılan ve kültleşmiş bir temsil olarak popüler kültürde yerini alan “Nighthawks” olmuş.

Winslow Homer, Mary Cassatt, John Singer Sargent, Georgia O’Keeffe, Edward Hopper ve Roy Lichtenstein seçkide birden fazla eseriyle yer alan sanatçılar arasında. Amerikan sanatı deyince Andy Warhol’suz olur mu, derseniz… Evet, o da “Campbell’s Soup Can” ile beğenilenler arasında yerini edinmiş. 

Ağustos ayı boyunca sürecek şov kapsamında eserlerin açık havayı nasıl renklendirdiğini gösteren diğer örneklerin birkaçını da aşağıda bulabilir, kampanyayla ilgili etkileşimleri de #ArtEverywhereUS etiketiyle takip edebilirsiniz.

Kaynak, görseller: 12345