Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Arkadaşlarınıza Layık Bir Eşek Şakası: Sahte Sistem Güncelleme Ekranı

Arkadaşlarınıza Layık Bir Eşek Şakası: Sahte Sistem Güncelleme Ekranı

Fake Update, neredeyse bütün işletim sistemlerinin güncelleme ekranını kopyalıyor. Fakat güncellemeler asla bitmiyor.

Teknolojinin sürekli değişen ve yenilenen dünyasında güncellemenin yeri çok büyük. Kimi insanlarda FOMO (Fear of missing out, gelişmeleri kaçırma korkusu) gibi güncellemeleri takip etme korkusu da doğuyor. Bu işin can sıkıcı kısmı ise beklenmedik zamanda gelen güncellemeler. Öyle ki tüm işlem bitene kadar beklemek gerekiyor ve işlem iptal de edilemiyor.

Fake Update, o kadar eğlenceli bir eşek şakası aracı geliştirmiş ki sonunda ne olacağını merak edenler şakayı kendi kendine yapmış oluyor. Windows 98, XP, Vista, 7, 8 ve Mac OS X’in yazılım güncelleme ekranlarını basit birkaç satır kod ile internet sitesine yerleştirmiş. Açıklama olarak da tarayıcı ekranını tam ekran yapmanın kısayolunu yazmış.

İşte tüm hikaye bu kadar! Bir ahbabınızın, sınıf veya iş arkadaşınızın bilgisayarı boşken başına geçiyorsunuz. Fakeupdate.net yazıp güncellemeyi başlatıyorsunuz. Sonrasında tek yapmanız gereken patlamış mısırınızı alıp hain kahkahalarla curcunayı izlemek!

Unutmadan, eğer sahte güncelleme sırasında “Enter”a basarsanız ekran bir anda bozuluyor ve meşhur hata ekranı olan “Mavi Ekran”ı göstermeye başlıyor. Şakanın bizim açımızdan tek eksisi ise görsellerin Imgur üzerinde saklanması ve Imgur’a bizim servis sağlayıcılarımız üzerinden sorunsuz erişilememesi.

Görsel; Fake Update