Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
arg dosyası: dark knight – batman // bölüm 4

arg dosyası: dark knight – batman // bölüm 4

3.bölümde en son www.rorysdeathkiss.com adresine yönlendiriliyorduk.



1 Kasım – 18 Kasım tarihleri arasında
www.rorysdeathkiss.com adresine giren herkesten Joker başvuru istedi. Başvurularda yapmanız gereken en önemli konu yüzünüzün Joker gibi boyanmış olması (Bu arada başvurularda resimle birlikte adres bilgisi de alınıyor).



18 Kasım gece yarısı siteye resim ekleme fonksiyonu durduruluyor ve resim ekleyen kişilere Şükran gününde yeni hediyeler verileceği bildiriliyor ve ertesinde gelen hediye ise; evlere servis Gotham Times gazetesi.

Tabi bu gazetenin bir de dijital versiyonu olmalıydı, insanları durumlardan haberdar etmek için. Bu ihtiyaçtan dolayı gothamtimes.com adresi hayatımıza giriyor.

Web sitesinin sol üstünde yer alan Batman saves entire family haberinin kenarındaki minik yırtığa dikkat edenler, burası kurcalayarak Joker'in haberler ile dalga geçtiği thehahahatimes.com adresinden de farklı bir perspektifle bilgi alıyorlar.

Yukardaki haberin aynısının hahaha versiyonu:

Gotham Times ile içeriklerden bir sürü minnacık siteciklere gidebiliyoruz. İştr gazete içeriğinden öğrendiğimiz siteler: Wearetheanswer.org, Rememberinggina.org, Gothamcab.com, Gothampolice.com, Gothamcityrail.com, Gothamnationalbank.com, GVAFoundation.org, Acmesecuritysystems.com, Gothamusd.net ve Saintswithunschurch.org



Gotham Times'da çıkan tüm haberleri merak edenler şurdan okuyabilirler içerikleri.





Hahahatimes.com gazetesinde dikkat ettiyseniz bazı kelimeler kırmızı ile işaretli. Bu kırmızı ile işaretli yuvarlaklardaki kelimelerin harf sayısını toparlayıp, sonunda bizim whysoserious.com altında yer alan yeni bir yer bulmamız gerekiyor – yani dilyelim ilk yuvarlata 5 harflik bir kelime var. 5 yazıyoruz sonra bir sonraki yuvarlaktaki harf sayısını yanına yazıyoruz (bunu nasıl bulmuşlar oha demek istiyorum!)



Sonunda kasıp bulacağımız URL şu oluyor…

Whysoserious.com/Personalityprofile

Site toplam 14 sorudan oluşan bir anket!

Garip garip sorulara yanıt verdikten sonra sonuç ekranı aşağıdaki gibi. Burda sizin karakteriniz ile ilgili abuk bir şey çıkıyor.

Testi isterseniz arkadaşlarınıza gönderebiliyorsunuz. Ekranda daha sonrasında size ek bilgi geleceği notu görünüyor.

Bir kaç gün sonra [email protected] adresinden email geliyor ve Joker abimiz bize testi yaptıysan, bir sonraki step olan görüşmeye geçmek için yeteneklerimizi sınayan bir alt alta sıralanmış sayılar veriyor.

Biz de yeteneklerimizi kullanıp, yukarıdaki ekrandaki tuşların üzerindeki kelimelerin harflerini sayarak yeni bir URL buluyoruz (biz çok zekiyiz! :))



Yeni URL'miz: http://whysoserious.com/Mausoleum/

Sitede kocaman bir kasa bizi bekliyor. Kasaya tıklayıp yakınına gittiğimizde sol üst tarafta notumuzu görüyoruz.

Bu arada her yere tıklasakta bişi olmuyor her zamanki gibi 🙂

Kelimeler üzerinden gidersek notta üzerine kan damlayan harfleri toparlıyoruz (bunlar; E I T M O R F F F A T Y) Bu şahane harfleri yeniden düzenleyerek Time for Taffy'e yani Gotham Times'da yer alan bir haber beynimizde fişek gibi çakıyor.

Haberde Taffyface Linata'nın saat 7:38AM'de öldürüldüğü yazıyor. Kullanıcılar tam bir uç nokta örneği yapıp, bilgisayarlarının saatini 7:38 AM yaptıklarında kasa açılıyor ve içinde Joker'den aferim diyen bir not ile karşılaşıyoruz.

Bu nota tıklayınca da ödülümüz ile karşılaşıp, karışık olaylar içina dalıyoruz. Gotham Times'da belirtilen haberlerin bir kısmının kanıtları gözümüzün önüne seriliyor…

Arkası yarın… (yani umuyorum :P)

Not: Şu anda zaman olarak 27 Kasım 2007'deyiz.