Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple ve WWF, Daha İyi Bir Dünya İçin Harekete Geçti

Apple ve WWF, Daha İyi Bir Dünya İçin Harekete Geçti

​Apple; doğanın korunması, canlı türlerinin sürekliliği, doğal kaynakların bilinçli kullanılması ve küresel ısınma konusunda alınabilecek önlemler için WWF ile bir araya gelerek küresel çapta bir kampanyaya imza attı.

Apple, 1970’ten bu yana her yıl 22 Nisan’da 190’dan fazla ülkede kutlanan ve çevre koruma faaliyetlerine odaklanan “Earth Day” (Dünya Günü) kapsamında, misyon edindiği dünyayı gelecek nesillere mevcut durumundan daha iyi halde bırakma düşüncesiyle WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) ve birbirinden yaratıcı 24 mobil uygulama geliştiricisiyle bir araya gelerek “Apple for Earth” (Daha İyi Bir Dünya Günü) kampanyasını başlattı.


App Store kullanıcıları, 24 Nisan’a kadar WWF’in küresel düzeyde odaklandığı; ormanlar, okyanuslar, içme suyu, yaban hayatı, gıda ve iklim değişikliği konu başlıklarını kapsayan özel içerikleri kullanarak gezegenimizdeki yaşamı korumak ve bu konularda farkındalık yaratmak için; uyum, üretkenlik, fotoğraf, sosyal medya, egzersiz gibi konulardaki 27 muhteşem oyun ve uygulama ile WWF’e destek verebilecek. Ayrıca, kampanya süresince uygulama içi satın almayla elde edilecek tüm gelirler WWF’e aktarılacak.


Dünyanın en büyük ve bağımsız doğa koruma kuruluşu WWF’in bazı çarpıcı istatistiklerine göre:

  • Her bir dakikada 48 futbol sahası büyüklüğünde orman kaybediyoruz.
  • Dünyada bulunan suyun %1’inden azı içilebilir ve erişilebilir durumda.
  • Son 40 yıl içinde; kuşlar, sürüngenler, memeliler, amfibi ve balıklardan yaban hayatı popülasyonu %52 oranında azaldı.
  • Günümüzde 7 milyardan fazla insan dünyanın sağlayabileceği doğal kaynaklardan 1,5 kat fazlasını tüketiyor. 2050’ye kadar, dünya nüfusu 9 milyara ulaşacak ve gıda ihtiyacı 2 katına çıkacak.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen dünyanın hala şansı olduğunu düşünen Apple, küresel düzeydeki Apple for Earth’e ek olarak Yenilenebilir Enerji Yatırımları, Geri Dönüşüm İle Ormancılık Ortaklıkları gibi temel çevre koruma inisiyatiflerini kapsayan internet sayfası “Environment”ı da (Çevre) yepyeni bir görünüme kavuşturdu.

Apple’ın Dünya Günü ile ilgili attığı adımlar bunlarla da bitmiyor. Bugünden itibaren tüm dünyadaki Apple mağazalarında yer alan Apple logosu yaprağı yeşil renge bürünecek, mağaza çalışanları gezegenimizdeki yaşamı koruma konusundaki farkındalığı artırmak için yeşil tişörtler giyecek, bazı mağazalar “Dünya İçin Konuşmalar” ve “Çevre ve Koruma” isimlerindeki fotoğraf sergilerine ev sahipliği yapacak. Amerika’daki App Store’larda ise %80’i geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen kağıt poşetler alışveriş sırasında kullanılmaya başlanacak.

Apple for Earth kampanyası için “Apps for Earth” başlığı altında toplan oyunlar arasında; Rovio Entertaintment Finlandiya’dan Angry Bird 2, King Malta’dan Candy Crush Soda Saga, Zeptolab Rusya’dan Cut the Rope Magic, Supercell Finlandiya’dan Hay Day, Kabam Amerika’dan MARVEL Contest of Champions (oyun içindeki başka bir maceraya katılmayı sağlayacak 3 yıldızlı Hulk ve Goo Green biletini içeren “WWF Güç Paketi”ni içeriyor) gibi mobil oyunlar yer alıyor.

Uygulamalar arasında ise, LINE‘ın Apps for Earth için özel olarak hazırladığı sınırlı sayıdaki sticker seti, kullanıcıların kaydettikleri fotoğraflardan grafikler oluşturabildikleri Enlight; kullanıcıları yürüyerek, koşarak ya da bisikletle olabildiğince çok mesafe kat etmeye teşvik eden egzersiz etkinliği “Run Nature”a katılabildikleri, Under Armour Amerika’nın geliştirdiği Map My Run ve World Wilflife Fund Amerika tarafından geliştirilen kullanıcılara, dünyanın uzaydan 360 derecelik bir panaromik resmini görebilecekleri, iPhone’larını dijital suya daldırabilecekleri ve gezegenin olağanüstü fotoğraflarıyla videolarının tadını çıkarabilecekleri “Earth” adında bir özellik sunan sınırla sayıdaki WWF Together gibi uygulamaları bulabilirsiniz.

Görsel: App Store, WWF Türkiye, Apps for Earth