Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
iPhone Emojilerine Farklı Irklar ve Gay Aileler Ekleniyor

iPhone Emojilerine Farklı Irklar ve Gay Aileler Ekleniyor

Apple OS X'in son sürümüyle yeni emoji setleri ekleniyor.

Emoji dünyası tıpkı GIF gibi farklı disiplinlerle birlikte kullanılmaya başlıyor. Coca Cola, emoji tabanlı internet sitesi hazırlarken Kendrick Lamar da emojilerle müzik videosu hazırlanmasını istemişti. Apple da değişen trendlere uyum sağlayarak OS X 10.10.3 ve iOS 8.3 beta 2 sürümünde yeni emoji setleri yayınladı.

Eklenen yeni emojilerin bizim için çok büyük bir anlamı olmasa da küresel çapta baktığımızda önem kazandığı birkaç nokta bulunuyor. İlk olarak her insan figürü artık farklı ten renklerine sahip. Eklenen sarı, hispanik, siyahi tonlarla emojilerdeki beyaz egemenliği kırılıyor. Kültürel farklılıklar ve beyaz ırk dışındaki insanlara yönelik atılan önemli bir adım olarak not edebiliriz bunu.

Ayrıca eklenen farklı aile modelleriyle, homoseksüel çiftlerin de kendini özdeşleştirebileceği farklı kompozisyonlar sunuluyor. Bununla birlikte tek ve iki çocuklu aile emojileri de her kombinasyonda yer alıyor.

Ülke bayrakları sayısında da büyük artış gözlenirken saat ve telefon görselleri de Apple Watch ve iPhone 6 ile güncelleniyor.

Görsel; The Next Web