Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apartmanın Çatısından Bile Düşse Kırılmayan Çevre Dostu LED Ampul

Apartmanın Çatısından Bile Düşse Kırılmayan Çevre Dostu LED Ampul

Durabulb, geleneksel akkor ampullere göre %80 enerji tasarrufu sağlayıp diğer ev aletleriyle aynı kutuda hoyratça taşınabiliyor.

Lighting Science’ın geliştirdiği Durabulb ampuller, sahip olduğu kırılmaz malzeme sayesinde ampuller taşıma ve lojistik alanında büyük bir yenilik sunuyor. Enkandesan ve akkor ampuller, dış kaplamalarındaki cam malzeme sayesinde en ufak bir darbede tuzla buz olmaya müsaitler. Fakat Durabulb, öylesine dayanıklı ki bir apartmanın çatısından düşse dahi kırılmıyor ve çalışmaya devam edebiliyor.

Durabulb, dış yapısındaki kırılmaz özelliğinin yanı sıra LED ampul ile de geleneksel ampullerden %80 daha az enerji tüketiyor. Böylece hem lojistik hem de enerji tüketimi açısından doğa dostu kimliğiyle öne çıkıyor. Sürdürülebilirlik ve düşük karbon ekonomisini önemseye Lightning Science’ın iş geliştirme kıdemli başkan yardımcısı Pete Rumsey, diğer LED ampuller yerine Durabulb kullanarak Amerikalıların karbondioksit emisyonlarını 20,000 ton kadar düşürmesinin olası olduğunu söylüyor. Ki bu da fosil yakıt tüketen bir otomobille ABD’nin çevresini 16,213 kez dolanmaya eşit oluyor.

Kırılmaya dayanıklı olan Durabulb’ın dış kaplaması esnek polikarbonat plastikten üretilmiş. Bu sayede darbe sırasında Durabulb hem esniyor hem de sekebiliyor. Kırılması ve hasar görmesi böylesine zor olunca diğer ampullere göre ambalaj maliyetleri de %30 daha düşük oluyor.

10 bin saat kullanım ömrü olan Durabulb, %30 daha az materyal kullanıyor. Lojistik, ambalaj ve enerji kullanımında da daha düşük tüketim yaparak birçok eksende daha çevreci bir dünyaya teşvik ediyor.

Görsel: Durabulb