Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Annesinin Gözünde Hiç Büyümeyen Bir Çocuk IKEA Reklamında

Annesinin Gözünde Hiç Büyümeyen Bir Çocuk IKEA Reklamında

Kaç yaşına gelirlerse gelsinler annelerin büyüdüklerini kabullenmediği ve onlara her baktığında küçüklüklerini hatırladıkları büyümeyen çocuklar IKEA’nın hikayesinde.

Çocukların IKEA’ya yaptıkları ilk yolculuk bir ebeveynlerinin gözetiminden olmuştur. IKEA, “My Son” isimli reklamda ebeveynlerin özellikle de annelerin gözünde hiçbir zaman büyümeyen, kaç yaşına gelirse gelsin çocuk kalanları Buzzman Paris imzası bulunan reklam filminde gözlerden birkaç damla yaş akıtacak duygusallıkta işliyor.

Yaklaşık 10 yaşlarında bir çocuk ve annesinin IKEA mağazasına yaptıkları ziyaretle başlayan reklamda küçük çocuk, yaşından beklenmeyecek kadar bilgili görünüyor. Mutfak mobilyalarıyla ve gereçleriyle dolu bir ormanda kaybolmamayı başaran çocuk, beğendiği tezgahta kullanılan malzemenin cinsinden bile anlıyor.

İncelediği ürünler için annesinin de onayını alan ve onun meraklı ve şaşkın bakışları arasında çekmeceleri açıp kapayan, ölçü alan çocuk, aldıkları ürünleri kaydetmek için ismini soran görevliye kur yapmayı da ihmal etmiyor.

Kasaya geldiklerinde ise annesinin para ödemesine engel oluyor ve elindeki kredi kartını kasiyere uzatıyor. Aldıkları eşyaları aracın bagajına kendi yüklüyor ve küçücük bedeniyle aracın sürücü koltuğuna geçiyor. Annesinin sevgi ve hayranlık dolu bakışları arasında aslında küçük kahramanımızın 20’li yaşlarında, fakat annesinin gözünde hâlâ küçük bir çocuk olduğu ortaya çıkıyor.

Reklam filmi, IKEA’nın çocukların küçük kalmasını sağlayamasa da fiyatları yıl boyunca küçük tutmayı hedefleyen söylemiyle sona eriyor.



Görsel: YouTube