Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Anneler, Bebekler ve Uzun Uçak Yolculukları

Anneler, Bebekler ve Uzun Uçak Yolculukları

JetBlue, uçak yolculukları sırasında sıkıntıdan ağlayıp sızlanan bebeklere duyulan öfkeyi, sevgiye dönüştüren bir kampanya yarattı.

Uzun uçak yolculuklarında başınıza gelebilecek en talihsiz şeylerden biri yanınıza bebeğinin ağlamasına engel olamayan bir annenin oturması ya da o ağlayan bebeğin size ait olmasıdır. Böyle bir durumda, uçaktaki diğer yolcuların mutsuz olmasından sorumlu tutulan tek kişi sizsinizdir ve bebeği sakinleştirmek için yapabileceğiniz çok az şey vardır.

JetBlue Havayolları’nın Anneler Günü için MullenLowe’yle birlikte hazırladığı alışılmadık kampanya, uçaklarda sıklıkla yaşanan bu sorunu, bebekler ağladığında yolcuları ödüllendiren bir sisteme dönüştürdü. MullenLowe’ye göre, Amerikalı yetişkinlerin %40’ı yolculuk sırasında ağlayan bebeklerlerden hoşnut değil.

“FlyBabies” (Uçan Bebekler) ismini taşıyan kampanyada, New York’taki JFK havalimanından Long Beach Kaliforniya’ya seyahat eden yolculara uçakta bulunan ve çocukların sızlanmalarından hoşnut olmayan çoğunluğa her bir bebeğin ağlaması ile %25 oranında indirim kazanacakları hostesler tarafından açıklanıyor.

Bu da, yolculuğun başından sonuna kadar toplam 4 bebek ağlarsa, tüm yolcuların JetBlue’dan bedava gidiş-dönüş uçak bileti kazanacağı anlamına geliyor. Hikayenin geri kalanı ise burada:

JetBlue’nun, yönetmenliğini Hey Baby Films’den Joris Debeij’in üstlendiği, çekimleri Şubat ayında tamamlanan ödül yaklaşımlı kampanyası, diğer havayolu şirketleri arasında popüler hale gelebilecek bir yaklaşım değil ancak, negatif bir olaydan pozitif bir anlam çıkarma konusunda son derece akıllıca düşünülmüş bir kampanya olarak dikkat çekiyor.

Künye:

Marka: JetBlue Havayolları
Başlık: “FlyBabies”
Ajans: MullenLowe
Yetkili Yaratıcı Yöneticiler: Mark Wenneker, Tim Vaccarino, Dave Weist
Yaratıcı Yönetici Yardımcıları: Julia Neumann, Amy Ferguson
Sanat Yönetmeni: Alyssa Cavanaugh
Metin Yazarı: Sai He
Yaratıcı Asistan: Athanasia Efthimiu
Kıdemli Entegre Yapımcı: Liz Shook
Kıdemli Dijital Yapımcı: Louise Lloyd Owen
Prodüksiyon Süpervizörü: Kristine Ring-Janicki
Proje Yöneticisi: Christina Gratton
Prodüksiyon Şirketi: Hey Baby
Yönetmen: Joris Debeij
Yetkili Yapımcı: Richard Bjorlin
Editoryal: PS260
Editör: Hil Vega
Müzik: Storefront
Ses: Plush
Renklendirme: Fergus MacCall
Hesap Yöneticileri: Molly Bluhm, Beba Rivera
Sosyal Medya Hesap Yöneticileri: Jaclyn Ruelle, Becky Brand, Lauren Brennan, Brittany Topham

Görsel: YouTube