Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Anı Hatırlatan Uygulama, Alzheimer Hastalarının Hayatını Kolaylaştırıyor

Anı Hatırlatan Uygulama, Alzheimer Hastalarının Hayatını Kolaylaştırıyor

Samsung’un Praram 9 Hastanesi’yle birlikte geliştirdiği anı hatırlatan uygulama, Alzheimer hastalarına hayatlarının anlamını hatırlatmayı umuyor.

Samsung, Praram 9 Hastanesi’nden Alzheimer uzmanları ve psikologlarla birlikte çalışarak “Memory Recaller” (Anı Hatırlatıcı) uygulamasını geliştirmiş.

Uygulama, Alzheimer hastalarını yaşadıkları hafıza kayıpları sebebiyle içine düştükleri bunalımdan ve bunun sebep olduğu izolasyondan çekip çıkartmayı hedefliyor.

Uygulama şöyle çalışıyor: Hastanın önceden telefonuna resim, isim ve yakınlık bilgisini kaydettiği bir kişi karşısında durduğunda, uygulama akıllı telefonun kamerasını ve yüz tanıma teknolojisi kullanarak, bu kişi kimdir, adı nedir, kendisiyle yakınlığı nedir gibi konularda hastayı sesli olarak bilgilendiriyor.

Çevresindeki insanları tanımasına yardımcı olmanın dışında uygulamanın bir de “Activity Recaller” (İş Hatırlatıcı) özelliği var. Hastanın zaten yapmış olduğu bir şeyi tekrar yapmaması için, tamamladığı işlerin kaydını tutuyor. Bir nevi yapılacaklar listesi vazifesi görüyor.

Uygulamanın temel hedefi, hastalığın yarattığı dezavantajları mümkün olduğunca ortadan kaldırmaya çalışmak ve hastalara, hayatlarıyla bağ kuracakları anılarını hatırlatarak, onların hayata daha sıkı tutunmasını sağlamak olarak özetlenebilir. Bir Alzheimer hastasının, karşısında duran oğlunun, kızının, torununun yüzüne kim olduklarını bilerek bakması paha biçilemez olsa gerek.

Kampanya, BBDO Proximity Tayland imzalı.

Samsung, daha önce de Santa Maria Hastanesi’yle işbirliği içinde çalışmış ve hastanenin pediatri bölümünde tedavisi süren çocukları, Gear Vr ürününü ve sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak soğuk hastane duvarlarının dışına çıkarıp, onlara eğlenceli bir gün yaşatmıştı.

Görsel; Vimeo