Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Angry Birds 2’nin Reklam Filmi W+K’den

Angry Birds 2’nin Reklam Filmi W+K’den

Angry Birds 2'nın reklam filminde domuzların sakin yaşamında ilk kurşunu kuşlar sıkıyor.

Angry Birds, 2009 yılında yayınlanan ilk oyunundan bu yana oldukça uzun bir yol katetti. 6 yıl içinde, Bad Piggies gibi hikayeye paralel ek oyunlar hariç devam niteliğinde tam 12 oyun yayınlandı. Serinin yeni oyunu ise Angry Birds 2 başlığıyla dün itibariyle uygulama marketlerinde yerini aldı.

Wieden+Kennedy London imzalı tanıtım filmi de sakin adalarında kendi halinde yaşayan domuzların huzurunun nasıl bozulduğunu işliyor. Adeta Robinson ve Cuma gibi kendi hiyerarşilerinde yaşarken gökten inme üç mavi kuşla başlıyor her şey. Ve sapandan uçan kuşlarla Angry Birds 2’nin daha büyük haritalar ve daha öfkeli kuşlarla dolu olduğu ortaya çıkıyor.

Oyunun çıkışıyla beraber aldığı eleştirilerin merkezinde; oyun içi satın alma aksiyonlarının sıklığı, yenilikçi oyun mekanizmalarının eksikliği ve kendini tekrar eden bölümler yer alıyor. Casual Mobile olarak tanımlanan oyun kategorisindeki gelenekselleşen tüm dinamikler oyuna entegre edilmiş. Bölüm başarısız olduğunda can kaybetmek, sosyal medya bağlantılarıyla ekstra güçler kazanmak, etkileşimle eşya tamamlamak, oyun içi para ile sağlanan büyü gibi özellikler ve tüm bunların sonucunda ücretsiz gibi görünen ancak sadece ciddi miktarda ödeme yapıldığında optimal keyif sağlanan bir oyuna dönüşmüş.

Görsel; Youtube