Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Anatolian Rock Revival Project

Anatolian Rock Revival Project

Bir grup gönüllü 60'lı ve 70'li yıllarda altın çağını yaşayan Türk Rock Müziği'ni canlandırmanın peşinde.

Üzerinden neredeyse 50 yıl geçen ve müzik tarihimizin eşsiz sayılabilecek o döneminde Mavi Işıklar, Erkin Koray, Silüetler, Cem Karaca ve Apaşlar, Barış Manço, TPAO Batman Orkestrası, Moğollar, Hardal, Bunalımlar gibi birçok grup benzersiz eserler verdi. Ne yazık ki bugün o dönemden hatırlanan eserler bir elin parmaklarını geçmiyor. Anatolian Rock Revival Project Türk Rock Müziği’nin o altın dönemini ve tüm bu grupları ve eserlerini hem Türkiye’ye, hem de tüm dünyaya tekrar hatırlatmak ve tanıtmak için doğmuş bir proje.

Yaptıkları reklamlar dışında geliştirdikleri ilginç projelerle tanıyıp sevdiğimiz Fikr’et’in de destek verdiği projede farklı disiplinlerden 7 gönüllü çalışıyor şu anda. Büyümeye ve genişlemeye olumlu bakan ekip yeni katılımcılara da sıcak bakıyor, aklınızda olsun.

Projede her hafta farklı bir illüstratör ya da grafik tasarımcı, yeni bir şarkının posterini üretiyor. Bu poster, şarkısıyla birlikte paylaşılıyor. Şimdiye kadar Zeynep Başay, Murat Kalkavan, Kaan Bağcı, Ethem Onur Bilgiç, Mert Tugen ve Sedat Girgin’in işlerine yer verilen projede yeni posterler de yolda, üstelik yakın zamanda şarkılar için videolar da üretilmeye başlanacakmış. Projeyi takip etmek için Facebook, Twitter ve YouTube kanallarını kullanabilirsiniz.

Şimdilik sadece sosyal medyada yayılan bu işleri yakında belki de dünyanın dört bir yanında duvarlarda da görmeye başlayabileceğiz.