Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Amazon Prime Air ile Havadan Teslimat Yapacağı Drone’u Açıkladı

Amazon Prime Air ile Havadan Teslimat Yapacağı Drone’u Açıkladı

Amazon'un 2 sene önce duyurduğu insansız hava taşıtıyla teslimat servisi Prime Air'in kullanacağı aracı Jeremy Clarkson'ın başrolündeki bir filmle açıkladı.

Drone teknolojisi birkaç yıl önce büyük bir devrimdi. Bu yıl içerisinde drone’ların ticari ve bireysel kullanımına aşina oldukça teknoloji de kendine farklı bir zemin yaratmış oldu. Amazon 2013 yılında drone’ları kullanarak sipariş teslimatı yapacağı Prime Air‘i duyurmuştu. Bugün ise Top Gear‘ın eski sunucusu Jeremy Clarkson‘ın anlatımıyla hazırlanan tanıtım filmiyle Amazon, Prime Air servisinin tüm detaylarını paylaştı.

DJI gibi popüler drone geliştiricilerin tasarımlarından ve Amazon’un ilk drone prototipinden oldukça farklı bir iskelete sahip olan bu araç kargoyu aracın içinde taşıyarak dış etkenlerden zarar görmesini engelliyor. Dikdörtgen bir iskele veya minik uçak izlenimi veren drone, 122 metre (400 feet) dikey, 24 km (15 mil) yatay hareket edebiliyor.

Teslimat süreci içinde sipariş adresine geldiğinde ise önce kullanıcıya bildirim gönderip kullanıcıdan iniş için yere Amazon logolu bir işaret noktası belirlemesini istiyor. Teslimatı yaptıktan sonra da dosdoğru depoya geri dönüyor.

Görsel; Amazon Prime Air