Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akıllı Telefon Fotoğrafçılığını Kolaylaştıran Robot: Picbot

Akıllı Telefon Fotoğrafçılığını Kolaylaştıran Robot: Picbot

Picbot; yüz takibi, otomatik video ve fotoğraf çekme özellikleriyle donatılan bir kamera asistanı.

Picbot, akıllı telefonla yapılan fotoğraf ve video çekimlerini ileri seviyeye taşıyan bir aparat. Akıllı telefon Picbot’a yerleştirildiğinde akıllı telefonun kamera donanımı, çekimlerin kontrolünü sağlamadan, fotoğraf ve video kalitesini yükseltmeye kadar geliştirilebiliyor. Picbot, bir selfie çubuğu değil. Çok daha fazlası. Ölümsüzleştirmek istenen anları daha iyi yakalamaya yardım eden bir asistan.

Picbot’un motorlu gövdesi, mobil uygulamasına Bluetooth’la bağlanarak kontrol ediliyor ve fotoğraflara filtre ekleme ya da fotoğraf çözünürlüğünü artırma gibi bazı yazılımsal ek fonksiyonları da beraberinde getirerek akıllı telefon kamerasından maksimum verim almayı sağlıyor.

Picbot, mükemmel timelapse videolar çekmenin anahtarı. Otomatik Takip (Auto Tracking) ve Yüz Takibi (Facial Tracking) özellikleriyle video çekerken ihtiyaç duyulan statik konumu kullanıcıya sunarken, ellerinizi özgür bırakıyor. Daha doğal görüntüler elde etmeye çalışırken bir yandan kamerayı kontrol etme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor ve kullanıcıyı yakalamak istediği görüntüyle baş başa bırakıyor. Kendi kendine dönebilen Yüz Tarama özelliği sayesinde Picbot özneyi, yani kullanıcıyı merkeze alıyor. Aynı anda 3 yüzü tarayabiliyor ve odaklanabiliyor. Ardından da otomatik fotoğraflar çekiyor.

Video modunda ise bu defa hareket eden özneye odaklanarak ve onu merkeze oturtarak 180 ve 360 derece panorama görüntüler elde etmeyi kolaylaştırıyor. Paket içeriğine dahil olan mini tripod haricinde fotoğraf ve video çekimlerinde stabilliği artırmak için kullanılan standart tripod ayaklarla da desteklenebiliyor.

Kickstarter kampanyası devam eden Picbot’a ön siparişle 80 dolardan başlayan fiyatlara sahip olabilirsiniz.

Görsel: Kickstarter