Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akıllı Telefon Bağımlılığını Engelleyen Uygulama

Akıllı Telefon Bağımlılığını Engelleyen Uygulama

Forest, akıllı telefonları sürekli kontrol etmenin önüne çevre bilinciyle geçiyor.

Akıllı telefonlar her an yeni bildirimlerle varlığını hatırlatıyor. Dünya üzerinde geçen her an bir kişi sosyal medyada bir başkasıyla etkileşime geçiyor. Ve bunların hepsi bildirim olarak karşı tarafa gönderiliyor. Bu alışkanlıkla sosyal medya üzerinde geçirilen vakit bir bağımlılık olarak nitelendirilebiliyor. İş yemeği sırasında veya fiziksel olarak karşımızda birisi varken telefonla ilgilenmek kaba bir davranış olarak algılanmakta. Haklılık payı ise oldukça yüksek. Bu alışkanlığa genel olarak Phubbing deniyor. 

Çalışma, eğitim, konferans veya romantik bir akşam yemeği sırasında telefonu kontrol etmeyip karşımızdaki kişiye odaklanmamız için farklı teknikler ve uygulamalar geliştiriliyor. Önemli bir iş sırasında akıllı telefonun akla gelmesi dikkat dağınıklığına da sebep olduğu için verimliliği büyük ölçüde etkiliyor.

Forest, bu alışkanlığı kırmak için çevre bilincini kullanıyor. Yarım saat boyunca telefonu kontrol etmemek bir ağacın kök salıp büyümesini sağlıyor. Telefona baktığınız anda kuruyan bu ağaçlar birleşerek büyük bir orman haline geliyor. Tabii bunun için telefon yerine karşımızdakiyle iletişim haline olmamız gerekiyor.

Uygulamanın iOSAndroidWindows Phone sürümlerini indirebilir ve deneyimleyebilirsiniz. 

Görsel; Forest