Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akıllı Fincan: Paulig Muki

Akıllı Fincan: Paulig Muki

Finlandiyalı kahve markası Paulig’in, ısıyı elektirik enerjisine dönüştüren kupaları, kahve keyfini sosyal bir deneyime çeviriyor.

Finlandiya’lı kahve markası Paulig, TBWAHelsinki ile birlikte sosyal medya bağlantılı “akıllı” kupalar geliştirdi. Bu yeni kupalar, ısıyı elektriğe çevirerek, kupanın yüzeyinde mobil uygulama tarafından kontrol edilebilen dijital görüntüler sunulabilmesini sağlıyor ve kullanıcıya yepyeni bir sosyal medya deneyimi sunuyor. Bu dijital görüntüler için halihazırda kullandığımız akıllı çerçeveler ile benzer bir formatta diyebiliriz. Temelde, e-kitap’ların kullandığı teknolojiyi kullanan kupaların alt tarafında mobil cihazlara bağlanmasını sağlayan bir “Bluetooth modülü” bulunuyor. Bu modül, mobil uygulama aracılığıyla fotoğrafları alıyor ve ayrıca ısı sensörüyle de kahvenin ısısını söyleyerek, kullanıcıyı uyarabiliyor.

2015’in başlarında piyasaya çıkması beklenen kupaların önce beta testinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Tüketicilerin, Paulig’in internet sitesindeki uygulama formunu doldurararak kupayı ilk deneyenlerden biri olma şansını yakalayabilmesi de, kupa daha piyasaya çıkmadan önce iyi bir WOM etkisi yaratacak gibi. Ayrıca deneyim sürecini de iyi bir PR aktivitesine dönüştüren marka, test sürecini de online olarak yayınlıyor.