Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akıllı Cihazları Kontrol Edebilen Geçici Dövme

Akıllı Cihazları Kontrol Edebilen Geçici Dövme

MIT Media Lab ve Microsoft Research, giyilebilir teknoloji alanına akıllı telefon kontrol edebilen DuoSkin isimli bir geçici dövme kazandırdı.

MIT Media Lab’de doktora öğrencisi Cindy Hsin-Liu Kao önderliğinde bir ekip, Microsoft Research’den araştırma görevlileriyle bir araya gelerek altın yaprağından geçici dövme geliştirdi. DuoSkin adındaki dövme; dokunmatik iz sürücü olarak kullanılabiliyor, akıllı telefonu uzaktan kontrol edebilmeyi sağlıyor ve NFC üzerinden veri paylaşımı yapmaya fırsat veriyor.

Araştırma görevlileri ve doktora öğrencileri, herhangi bir grafik yazılımıyla bir devre tasarlayıp, iletken görevi gören sarı ve gümüş renkli altın yapraklarına geçici dövme şeklinde basarak ve diğer bileşenleri ve materyalleri de ekleyerek dövmeyi interaktif hale getirmiş.

Yaprak altından oluşan iletken kağıt, 3 temel şey yapabilmeyi sağlıyor. Cildinizi bir iz sürücü olarak kullanabileceğiniz geçici dövme ile örneğin, akıllı telefonda kayıtlı çalma listesindeki parçaları seçip oynatabiliyorsunuz. Isıyla renk değiştirebilen geçici dövme, veri transferi yapabilmenizi de sağlıyor. Dövmeye LED ışıklar gibi farklı bileşenler de eklenebiliyor ve cilt üzerinde hem parlak hem de zarif bir görüntü elde ediliyor.

Güncelleme: 06.03.2017
DuoSkin, SXSW 2017 Interactive Innovation Awards finalistleri arasında yer alıyor.

Görsel: Vimeo